26.5.16

Facebook za Windows 10 uvodi funkciju “Facebook Live”

Facebook2

Facebook aplikacija za Windows 10 (PC) je nedavno puštena i ima dosta dobih funkcija kako se to i očekivalo od oficijelne aplikacije. Korisnici su nas pitali često šta je sa Facebook Live funkcijom i da li će ona biti ugrađena i kada. Izgleda da je Facebook u jednoj od zadnjih nadogradnji već ugradio tu funkciju i polako je puštaju sada.

 

facebook-live-800x450

Funkcija u akciji, prenosi direktno video vašim prijateljima.

 

facebook live funkcija

Aktiviranje funkcije

 

Kada kažemo polako mislimo da puštaju regionalno, određene regije/države kao Amerika i profili iz Amerike vide tu opciju u polju za pisanje novog statusa. Facebook Live opcija je pokušaj stvarana direktne reprodukcije sa vaše kamere svim vašim prijateljima ili i pratiocima. Neki će pomisliti sada na Periscope (Twitter-ov) i da, Facebook je prekopirao tu funkciju i ugradio u svoju društvenu mrežu.

 

Kada će funkcija biti omogućena u kojoj regiji još nije poznato ali pogledajte i vi ako koristite Facebook Windows 10 aplikaciju na PC/tabletu da li imate dugme za live stream sa vaše kamere. Lijepo bi sada bilo vidjeti Facebook za Windows 10 Mobile sa ovom funkcijom jer mislimo da na PC ima manje smisla nego na telefonima. Šta vi mislite?

 

Preuzmite Facebook za Windows 10 ovdje.

 

izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar