31.5.16

Funker priprema Windows 10 Mobile uređaj srednje kategorije

funker-w6-pro-2

Kada je Microsoft najavio promjenu poslovne politike na mobilnom tržištu i na tržište plasirao samo tri Lumia uređaja, relativno brzo nakon toga su počele priče o tome kako Microsoft napušta poslovanje sa mobilnim uređajima. Zatim se digla panika ono ukidanja Windows 10 Mobile OS-a jer kako matematika kaže Lumia=Windows 10 Mobile.

 

Međutim, ljudi uglavnom zaborave na ostale proizvođače s kojima je Microsoft dogovorio partnerstvo, a koji imaju dosta toga za ponuditi. Jedan takav primjer je Funker, španjolski proizvođač o kojem do sada nismo imali prilike puno čuti.

 

Prema glasinama koje kruže internetom Funker će navodno na tržište plasirati W6 Pro 2, 6” uređaj sa 1080P Gorilla Glass zaslonom. Uređaj bi trebao pokretati Qualcomm Snapdragon 617 procesor koji će na raspolaganju imati 3GB radne memorije. Interna memorija je navodno 32GB, a baterija kapaciteta 3900mAh. Stražnja kamera je rezolucije 13MP, dok je prednja kamera rezolucije 5MP. Treba napomenuti da uređaj ima Continuum funkciju i podršku za 4G. Sve to zapakirano u kućište elegantnog dizajna dimenzija 160 x 82.3 x 7.9mm i mase svega 176g.

 

Još se ne zna točno o dostupnosti i cijenama, pretpostavka je da će biti dostupan na europskom tržištu, a očekivana cijena je između 300 i 400€.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar