19.5.16

[Insider] Dostupan Windows 10 Mobile build 14342.1003

Windows 10 setup novi 14

Microsoft je upravo pustio novi Windows 10 Mobile build pod verzijom 14342.1003 i razlika spram prošlog o kojem smo pisali je da poboljšava “pouzdanost na uređajima”. Prethodni build koji su pustili (14342) imao je manu tokom instalacije koja je nakon točkića tokom instalacije prizivala Windows logo, a nije nastavljala dalje na migraciju podataka i finaliziranje instalacije. Vrlo je moguće da su ovu novu verziju pustili da to spriječe kod novih korisnika koji tek sada polaze u instaliranje verzije 14342.

 

Ovu verziju su pustili samo za Windows Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji, o nadogradnji možete pročitati više u našem članku ovdje.

 

Napomena

 

Ako vam se desi tokom instalacije da zastane na Windows logotipu ne dirajte telefon u tom stanju dok ne završi instalaciju i sam se ne pokrene. Ako u kojem slučaju to potraje duže od 40 minuta onda držite tipke power + smanjivanje zvuka oko 11 sekundi i pustite kada zavibrira telefon. Nakon toga sačekajte kako bi instalacija završila. U slučaju da ni tada neće pokušajte još jedan put jer se ista greška dogodila sa prvobitnim 14342 buildom.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar