26.5.16

[Insider] Dostupan Windows 10 Mobile Insider build 14342.1004

Windows 10 Mobile setup plavi

Microsoft je pustio upravo novi build za Redstone kojeg mogu preuzeti Windows Insideri na bržem načinu primanja nadogradnji pod uvjetom da imaju uređaj koji je fabrički došao sa Windows 10 ili su imali dostupnu oficijelnu nadogradnju na Windows 10. Nova nadogradnja izgleda ne donosi ništa novo od funkcija i izgleda da se Redstone buildovi sada nalaze u fazi ispravljanja pred oficijelno puštanje koje se očekuje krajem jula i prema našim informacijama 17. jula 2016.

 

Microsoft dalje napominje da je build isti kao što su pustili prošle sedmice ali nosi određene ispravke grešaka kao i ispravke u prekomjernoj potrošnji baterije na uređajima kao Lumia 930/929 kao i da se uređaj prekomjerno ugrije bez očiglednog razloga. Pored ovih promjena možete u našem članku o buildu 14342 pročitati šta sve donosi i kakve greške još uvijek ima.

 

Windows Insider buildovi su neoficijelne nadogradnje softvera kojeg korisnici mogu dobrovoljno koristiti. Prije nego što instalirate ovakav build pročitajte uslove korištenja jer se radi o nedovršenom softveru koji može imati neočekivane greške.

 

Važno

 

Prilikom instalacije kao i prethodna dva builda verzije 14342 imaju bug da migraciju podataka ne pokazuju nakon što završe instalaciju, nego zastane na Windows logotipu i radi migraciju u pozadini. Ostavite telefon u tom stanju oko 30-40 minuta i nakon toga kombinacijom tipki (smanjivanje glasnoće+power) dok zavibrira telefon nakon tog je završena instalacija. Microsoft izjavljuje da ta greška neće biti dostupna u novijim Redstone buildovima.

 

izvor: Microsoft

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar