19.5.16

[Insider] Dostupan Windows 10 PC build 14342 i za korisnike na sporijem načinu primanja nadogradnji

Windows 10 setup novi 7

Microsoft je danas pustio novi build za Windows 10 Mobile na bržem načinu te već provjereni build za Windows 10 PC/tablete 14342 za korisnike na sporijem načinu primanja nadogradnji. Do sada su korisnici na sporijem načinu bili na 14295 i imali su čak par kumulativnih nadogradnji koje ispravljaju poznate greške sa buildovima. Ovaj build sada donosi sve ispravke tih kumulativnih nadogradnji te mnogo više.

 

Verzija 14342 donosi mnogo poboljšanja i ispravki pored novih funkcija kao bolji pristup ekstenzijama u Microsoft Edge, Web notifikacije, novu Skype univerzalnu aplikaciju (u preglednoj verziji) i mnogo drugog. Za sve informacije šta donosi ovaj build pročitajte ovdje.

 

Windows 10 Mobile korisnici na sporijem načinu primanja nadogradnji još su na buildu 14295.1005 ali je pitanje vremena kada će i njima pustiti noviji build kao 14342.

 

Napomena

 

Windows Insider je program beta testiranja još nedovršenog softvera kojeg je Microsoft pokrenuo sada već davne 2014. godine kako bi napravio ovaj Windows 10 kojeg danas poznajemo i koristimo. Windows Insider je na dobrovoljnoj bazi i ne mora se koristiti jer postoji i oficijelna verzija koja je još na Threshold 2 (10586) i koja je dovoljno pouzdana i stabilna za svakodnevni rad. Redstone buildovi o kojima često pišemo su nagovještaj, šta će dobiti svi korisnici koji nisu Insideri, krajem jula ove godine kao naredna veća nadogradnja za Windows 10 pod imenom “Anniversary”. Dalje je važno da znate da korištenje Windows Insider programa nije bez rizika te vas molimo da pročitate uslove prije nego što pristupite.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar