31.5.16

[Insider] Windows 10 Mobile build 14342.1004 dostupan i za korisnike na sporijem načinu primanja nadogradnji

Nadogradnja setup novi

Windows Insideri na sporijem načinu primanja nadogradnji od danas mogu preuzeti novi build (14342.1004) koji je neko vrijeme bio na bržem načinu preuzimanja i pokazao se kao dobar. O ovom buildu smo pisali u tri članka u prošlo vrijeme jer je imao dvije dodatne nadogradnje 1003 i 1004.

 

Ne znamo je li Microsoft još ispravio grešku ali prilikom nadogradnje ako vam zastane na Windows logotipu sačekajte uobičajeni period koliko inače traje migracija poslije instalacije i nakon toga držite power+smanjivanje glasnoće tipke 11 sekundi i telefon će zavibrirati, tada pustite tipke i instalacija je završena. Microsoft je potvrdio da će ova greška biti ispravljena u jednom od narednih buildova.

 

Nakon skoro dvije sedmice na ovom buildu možemo potvrditi da radi bolje nego prethodni te da su ispravili mnogo grešaka te trajanje baterije i prekomjerno grijanje uređaja koje možete pročitati u linkovima iznad.

 

Windows Insider program je beta program za testiranje softvera kojeg korisnici testiraju na dobrovoljnoj bazi. Prije nego što instalirate ovakav build pročitajte uslove korištenja jer se radi o nedovršenom softveru koji može imati neočekivane greške. 

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar