18.5.16

[Insider] Windows 10 trgovina ima nadogradnju i novi izgled [Dodatak]

Windows 10 Mobile trgovina nova

Windows 10 trgovina ima novu nadogradnju sa par novih funkcija i novijim izgledom za Windows insajdere sa novim buildom 14342. Nova verzija aplikacije je 11604.1000.21.0 i donosi novi izgled kojeg će još sređivati do oficijelnog puštanja Anniversary nadogradnje krajem jula ove godine.

 

Windows 10 Mobile trgovina nova screenshot

Prvi zaslon trgovine, pregled aplikacija koji je adaptivan i mijenja se kao što vidite na Windows Novosti aplikaciji prvo je prikazana fotografija zaslona zatim na kojim uređajima radi aplikacija i onda opis aplikacije dok na Dinamic Wallpaper ide prve sugestija drugih/sličnih i manje više povezanih aplikacija pa tek onda fotografija zaslona. To je malo iritantno jer na svakoj aplikaciji se nalazi sadržaj na drugom mjestu.

 

Novi izgled postavlja najviše korištene stavke kao top aplikacije, top igre i kolekcije na prvi zaslon aplikacije i donosi novi izgled na stranici aplikacije kao i u ocjenama aplikacija. Ocjene greškom prikazuju samo zadnje ocjene umjesto sve koje aplikacija posjeduje. Postoji filter koji to ispravlja i može se postaviti da prikaže sve ocjene od postojanja aplikacije za regiju na kojoj je korisnik ali po nama bi to trebalo biti namješteno standardno.

 

Novi pravac dizajna je jasan, ikone i smjer su kao na sistemu (postavke, alarm i sat, kalkulator, pozivi, poruke i ostale sistemske aplikacije). Kao što su neki od vas već primijetili par stvari izgleda da ne radi kao provjera da li ima novih nadogradnji ali znamo da će se pojaviti nove nadogradnje ako postoje iako aplikacija ne prikazuje da pa pregleda da li postoje nadogradnje.

 

Na zaslonu sa nadogradnjama također su promijenili status o preuzimanju aplikacije te mogućnost da konačno pritiskom sa preuzimanja možemo doći do stranice odabrane aplikacije. Dodatno se osjeti da biblioteka svih preuzeti aplikacija/igara sada učitava brže te ima funkciju da se sklone aplikacije iz biblioteke. U ovoj biblioteci će se pojavljivati i aplikacije koje ste preuzeli na drugom uređaju sa Windows 10, primjera radi Dinamic Wallpaper ako je preuzmete na PC u trgovini/biblioteci na Windows 10 Mobile pojavit će se aplikacija jer je i tu možete preuzeti. Isto važi za sve ostale univerzalne aplikacije/igre u trgovini.

 

Windows 10 Mobile trgovina nova screenshot 02

Novi zaslon za preuzimanja izgleda ovako.

 

Jedino što morate paziti jeste ako imate postavljen sistemski font ogroman onda će i svaka univerzalna aplikacija preuzeti tu veličinu fonta i neki elementi neće biti na mjestu gdje inače pripadaju te će izgledati ružno. Na ovom zaslonu se zna pojaviti i “historija” instaliranih nadogradnji ali ne znamo razlog zašto nije uvijek dostupna jer je veoma korisna.

 

Trgovina je još daleko od brze i tečne aplikacije i nadamo se da će na tom polju još poraditi. Nadogradnja iz članka je dostupna i za PC/tablete sa Windows 10 ali ima grešku tokom preuzimanja na tim uređajima. Nadogradnju za trgovinu preuzimate kao i do sada direktno u trgovini.

 

Šta vi mislite o novom izgledu?

 

Dodatak

 

Nova trgovina Windows 10 18.05.2016. 3

 

Od danas je dostupna još jedna nadogradnja za Insajdere koje donosi ispravku greške kada se pritisne na dugme za provjeru ažuriranja aplikacije. Od sada ta funkcija opet radi. I uz ove promjene imamo vijest da se trgovina na PC/tabletima također može nadograditi od sada i ima novi izgled koji prati izgled Windows 10 Mobile trgovine.

 

Nova trgovina Windows 10 18.05.2016. 2

Ovako izgleda stranica aplikacije u trgovini sada, po nama treba još dosta dorade do oficijelnog puštanja krajem jula.

 

Preuzmite Windows 10 trgovinu ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar