15.5.16

Instagram aplikacija za Windows 10 Mobile dobila novi izgled i novi live tile

Instagram novi Setup 2

Instagram aplikacija za Windows 10 Mobile dobila je danas novi izgled koji su tek uveli na iOS i Androidu. Nova Instagram aplikacija je dostupna samo za Windows 10 Mobile i od kako je Instagram pustio u promet imala je više nadogradnji nego WP8 verzija u svojih par godina dostupnosti na trgovini.

 

Kao što smo ranije pisali Facebook ekipa je portirala svoju iOS aplikaciju na Windows 10 Mobile i stvorili novu “univerzalnu” aplikaciju koja radi u okruženju Windowsa 10 sa mogućnostima kao live tile, obavijesti i ostale prednosti ali uz funkcije koje nudi iOS verzija aplikacije. Nakon što je Instagram uveo novi logotip prije par dana mislili smo da ćemo dugo čekati Windows verziju da isprati te promjene ali pogrešno smo mislili i od sada je dostupna nova verzija 8.0.

 

Instagram novi screenshot 01

Stara verzija lijevo, nova verzija desno

 

Instagram novi live tile

Nova ikona i live tile Instagrama i naša nova aplikacija Windows Novosti iznad

 

Nova verzija donosi novi logotip, novi minimalistički izgled i novi live tile pored ispravke grešaka i drugih poboljšanja kao npr. prilikom pokretanja sada nema one greške da vidimo dijelove prazne aplikacije kako se učitava nego uredno ima logo dok se učita sve.

 

Ono što po nama nedostaje ali vjerujemo da će biti ugrađeno jeste prirodno ponašanje sa dugmetom unazad, pošto iOS nema fizičko dugme unazad kroz aplikaciju morali su na zaslon postaviti strelicu koja to obavlja za korisnika ako se pritisne na istu. Na Windows 10 Mobile to ipak malo čudno djeluje jer korisnici su navikli da nazad tipka vraća unazad u aplikaciji a u Instagramu izbaci na Start zaslon. Mislim da imaju već par sugestija da to ugrade i koriste i tipku Windows 10 Mobile za navigaciju unazad.

 

Preuzmite Instagram za Windows 10 Mobile ovdje.

 

Kako se vama dopada ovaj noviji pristup kompanija kao Facebook, WhatsApp prema Windowsu 10. U zadnje vrijeme smo dobili oficijelnu Facebook app za Desktop, Messenger za Desktop, Viber univerzalnu iako još nije dostupna široj masi, pa sada Instagram koja se redovno ažurira?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar