20.5.16

OneDrive klijent za Windows ima mogućnost od sada da ograniči brzinu podizanja/preuzimanja podataka

OneDrive-logo-blue-bg

OneDrive je Microsoftov servis za korisnike koji žele online spremište za svoje podatke i Windows klijent je već neko vrijeme dostupan na računarima. Na Windows 8.1 i 10 dolazi i preinstalirano i tako sinkronizira vaše podatke sa OneDrive ako to želite. Korisnici su neko vrijeme već predlagali da se ugradi i funkcija ograničavanja brzine podizanja/preuzimanja podatak sa i na OneDrive kako ne bi OneDrive oduzimao cijeli internet konekciju.

 

Danas je Microsoft izgleda pustio potiho novu nadogradnju za program koja će se sama instalirati bez korisnikove pomoći. Nakon toga u postavkama možete pronaći funkciju “mreža” i određivati brzinu preuzimanja i podizanja podataka. Ova funkcija je veoma bitna ako sa računara podižete veliki broj podataka, a ne želite da OneDrive troši pri tome svu internet konekciju. Isto važi i za preuzimanja sa OneDrive.

 

iPPMaLQ

 

Naime naš klijent je na verziji 17.3.6386.0412 i nema još tu novu funkciju ali kako pišu korisnici na reddit neki od njih su je već dobili. Moguće da se direktno veže za Insajder build tj. brži način preuzimanja nadogradnji ali i u tom slučaju mi smo trebali već dobiti jer koristimo taj kanal pa mi sumnjamo da se radi o regionalnom puštanju ili ovisno o jeziku na Desktopu.

 

Koristite li vi Desktop klijent OneDrive-a i da li vas raduje ova novost?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar