14.5.16

Ringtone Maker postala Windows 10 aplikacija

Ringtone Maker Beta Setup 2

Microsoft je danas pokazao da ne briše sve stare aplikacije kao što su to uradili sa FM Radio nedavno sa Windows 10 Mobile Redstone builda. Ringtone Maker je aplikacija koja je naslijeđena od Nokije prilikom preuzimanja kompanije i do sada je bila WP8 aplikacija. Od danas korisnici sa Windows 10 Mobile imaju ove aplikacije koje će dovesti aplikaciju na potpuno novu verziju napravljenu samo za Windows 10.

 

Ringtone Maker Screenshot 01

Ringtone Maker po svojoj prirodi nema smisla na PC ili tabletu jer tamo nemamo GSM poziva i samim tim ni potrebe postavljati melodiju ali na telefonima može dobro doći ako želite izrezati dio pjesme kao melodiju. Windows 10 Mobile kao i WP8 ima kriterije određene koje pjesme se mogu postavljati kao melodije, a to iz više razloga, prvi je da se ne miješaju melodije sa muzikom one moraju imati meta tag “Ringtone”, a drugo dužina i veličina podatka ne smije biti velika kako ne bi sistem štekao ako bi korisnik postavio pjesmu od 100MB za melodiju jer se melodija prilikom zvona direktno učitava u RAM i zauzima prostor kojeg ionako nema dovoljno na uređajima sa 512MB ili 1GB RAM.

 

Nova aplikacija je veoma minimalistička i ima lijepe animacije učitavanja pjesme prije rezanja. Verzija ove aplikacije je 1.0.11332.1.

 

Korištenje aplikacije je prilično jednostavno:

  • Otvorite pjesmu sa + simbolom
  • Brišete prstom po traci na dio koji želite
  • Smanjite trajanje melodije po želji
  • Spremite melodiju sa simbolom diskete
  • Koristite melodiju koja je spremljena pod novim nazivom bilo gdje u sistemu

 

Preuzmite Ringtone Maker aplikaciju ovdje.*

 

*Moguće da je aplikacija dostupna samo za Windows Insajdere na bržem načinu primanja nadogradnji, ako nije dostupna za korisnike koji nisu Windows Insideri, a imaju Windows 10 Mobile onda nam javite da to dodamo u članku.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar