7.6.16

GroupMe aplikacija postala univerzalna i od sada dostupna za Windows 10

GroupMe naslovna fotografija

GroupMe je aplikacija koju je Skype grupa unutar Microsofta pravila neko vrijeme već za Windows Phone i sa kojom Microsoft izgleda planira konkurirati Slack kao platformi. GroupMe je aplikacija sa kojom možete ostati u kontaktu sa prijateljima, porodicom ali i radnim kolegama.

 

GroupMe naslovna fotografija 2

Pored osnovne funkcije chata sa drugim korisnicima posjeduje i zajedničke kalendare tj. dijeljenje i pravljenje termina unutar grupe ili u chatu sa nekim drugim. Dijeljenje fotografija, videozapisa, GIF animacija direktno kroz aplikaciju. GroupMe je dostupan za iOS i Android pored Windowsa što omogućava što širu bazu korisnika.

 

GroupMe Mobile screenshot

 

Mi kao portal Windows Novosti smo prešli sa Slack na GroupMe jer se pokazao kao brža alternativa koja troši manje resursa dok radi i uz to na Windows 10 Mobile omogućava direktno odgovaranje na obavijesti što dosta olakšava komunikaciju. Sada sa novom univerzalnom aplikacijom koja je dostupna i za PC/tablete sa Windows 10 komunikacija je još brža i lakša jer nije potreban više web preglednik ili korištenje telefona pored PC-a.

 

Aplikacija ima i integraciju u kontakte i ima posebnu sekciju u kontaktima gdje vidite vaše GroupMe grupe integrirane u kontakte odakle možete direktno otvoriti GroupMe ali i dodavati korisnike u grupu.

 

Preuzmite GroupMe aplikaciju za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar