1.6.16

[Insider] Dostupan Windows 10 Mobile build 10586.338 na Release Preview kanalu

Windows 10 Mobile setup plavi

Windows Insideri danas imaju novi build na Release Preview kanalu, maloprije smo tek objavili novi članak o Windows 10 Mobile buildu 14342.1004 za Insajdere na sporijem načinu primanja nadogradnji. Release Preview kanal je ostao korisnicima koji nisu dobili oficijelno nadogradnju na Windows 10 kako bi ipak mogli koristiti Windows 10 i testirati ga i kako bi se odlučili nekada kupiti noviji telefon.

 

Nadogradnja je manjeg karaktera i ne donosi nove funkcije nego samo ispravke postojećih grešaka. Novije funkcije se trenutno ugrađuju u Redstone nadogradnju koja dolazi krajem jula ali do tada korisnici na 10586 uživaju u ovim ispravkama koje su svakako dobrodošle.

 

Kako bi preuzeli nadogradnju provjerite Windows Insider aplikaciju, te da ste još dio Insider programa pod informacijama, otvorite postavke > Update & security (isto kao i na PC) > i provjerite da li postoji nova nadogradnja. Nakon kraćeg tesitranja u Release Preview kanalu očekuje se puštanje i za one uređaje izvan Insider programa pod uslovom da su dobili Windows 10 nadogradnju ili da su došli fabrički sa Windows 10.

 

Još jednom da napomenemo za korisnike, Redstone nadogradnje tj. sve one koje počinju sa verzijom 14** dobivaju korisnici koji su oficijelno podržani na Windows 10 te oni koji su fabrički došli sa Windows 10, svi ostali imaju mogućnost testirati Windows 10 Mobile 10586 buildove preko Insider programa.

 

Windows Insider program je beta program za testiranje softvera kojeg korisnici testiraju na dobrovoljnoj bazi. Prije nego što instalirate ovakav build pročitajte uslove korištenja jer se radi o nedovršenom softveru koji može imati neočekivane greške.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar