8.6.16

[Insider] Nova Microsoft Authenticator aplikacija dostupna

Naslovna Microsoft Authenticator

Microsoft je prije skoro dva mjeseca pustio prvu beta verziju ove aplikacije i nismo do sada ništa pisali o njoj jer smo mislili da je isprobamo kako bi mogli donijeti pravu sliku aplikacije. Microsoft Authenticator je još u “beta” fazi i nije javno puštena niti objavljena od Microsofta iako je dostupna u trgovini za Windows 10 Mobile uređaje sa Redstone buildom.

 

Microsoft authenticator screenshot 01

 

Microsoft Authenticator služi za generiranje privremenih kôdova za Microsoft računa (kasnije i druge) radi “dvoslojne” provjere autentičnosti korisnika. Na ovaj način vaš račun je potpuno siguran od bilo kakvih hakera jer bez vašeg ključa kojeg dobivate na telefon hakeri nemaju šanse. I mi zbog toga savjetujemo svakome da uključi u postavkama svog Microsoft naloga na accounts.live.com provjeru pomoću aplikacija kao što je ova.

 

Microsoft authenticator screenshot 02

 

Inače ovakve aplikacije za dvoslojnu provjeru pošalju korisniku nakon što unese šifru na nekom uređaju kôd koji kratko traje i kojeg mora unijeti kako bi dokazao da je to zaista on/ona. Microsoft je malo skratio taj proces sada i olakšao “za tonu” posao i umjesto da šalje aplikacija kôd korisniku koji će on čitati na telefonu pa upisivati na drugom uređaju dobit će obavijesti u kojoj jednostavno piše koji računar/korisnik/aplikacija na tom drugom uređaju želi pristup, imate izbor da odobrite ili ne. Ako odobrite login slijedi dalje bez unosa ikakvih daljih kôdova.

 

Aplikacija ipak ima određene mane jer Facebook, Google i ostali portali isto podržavaju dvoslojnu provjeru autentičnosti ali za sada ova app nije ugradila mehanizam za to. Postoji WP8.1 aplikacija (isto od Microsofta) koja omogućava i druge račune ali ona nema ovu funkciju direktnog odobravanja nego se ručno morati prenositi kôd te je app napravljena za WP8.1 i ne izgleda baš savremeno. Pored ovoga navedenog ne rade postavke još.

 

Microsoft navodno planira nadograditi ovu app novim funkcijama i za otključavanje drugih uređaja preko Bluetooth ili NFC, u informacijama aplikacije ima baš stavka gdje korisnik može upariti NFC tag sa aplikacijom i prilikom skeniranja kasnije da otključava određeni uređaj.

 

Preuzmite Microsoft Authenticator aplikaciju za Windows 10 Mobile (Redstone) ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar