11.6.16

Instagram, Messenger i Twitter aplikacije za Windows 10 imaju nadogradnje

Windows 10 Mobile trgovina nova

Nove nadogradnje su dostupne za tri nove aplikacije koje mi pratimo, a to su Instagram, Messenger i Twitter. Nova Instagram nadogradnja donosi korisnicima poboljšanja u radu sa Redstone buildovima jer se na istima aplikacija znala zamrznuti i nije se mogla uopšte koristiti, ta greška je sada izgleda uklonjena. Dalje su ispravili grešku koja je sprječavala korisnike da koriste ranije snimljene fotografije za Instagram fotografije, od sada je to moguće.

 

Instagram novi Setup 2

 

Mi smo dodatno primijetili da se spremište aplikacije smanjilo sa 1.1GB na 500MB nakon instalacije nove nadogradnje, vrlo je moguće da je Facebook ekipa koja izrađuje Instagram aplikacija ugradila mehanizam za čišćenje privremene memorije aplikacije. Windows aplikacije inače nemaju takvu narav da sakupljaju privremene podatke kao iOS ili Android aplikacije i zbog toga zauzimaju djelić volumena kao npr. 6tag sa istim/sličnim obimom funkcija zauzima od 20-50MB.

 

Preuzmite Instagram aplikaciju ovdje.

 

Facebook-Messenger-Windows-10-Mobile[4]

 

Messenger također ima nadogradnju iako ne znam tačno šta je novo mislimo da je nadogradnja direktno povezana sa Instagram nadogradnjom jer je ista ekipa razvija. Messenger pošto je isto port sa iOS zna kočiti i potpuno zamrznuti, izgleda da su i tu grešku uklonili u zadnjoj nadogradnji.

 

Izgleda da Messenger aplikaciju nisu još globalno pustili te nije dostupna u svim regijama, ako je želite preuzeti (iako je još beta) to možete uraditi prebacivanjem regije telefona/uređaja na Njemačku, Francusku ili Ameriku te nakon instalacije opet vratiti na regiju koju želite.

 

Preuzmite Messenger Beta aplikaciju ovdje.

 

Twitter univerzalna naslovna 2

 

Twitter također ima novu nadogradnju za koju ne znamo tačno šta je novo ali vrijedi je preuzeti jer sigurno donosi dalje ispravke grešaka ili optimizaciju aplikacije. Twitter aplikacija je tek prije par dana imala nadogradnju sa par novih funkcija i poboljšanja koja su vrijedna, pročitajte o tome ovdje.

 

Preuzmite Twitter aplikaciju za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar