24.6.16

Lumia Icon, Lumia 1520 i BLU modeli dobile oficijelno Windows 10 Mobile u Americi

Windows 10 Mobile setup plavi

Lumia Icon je posebna verzija Lumia serije koja se prodavala samo u Americi. Lumia Icon i 930 su jedan te isti model i ne razlikuju se u glavnim specifikacijama ni malo, dok je Lumia 930 globalno dobila prije nekoliko mjeseci oficijelno nadogradnju na Windows 10 Mobile korisnici Lumia Icon su morali čekati Verizon mrežnog operatera da pusti konačno nadogradnju.

 

Nokia-Lumia-Icon-Press-Image-Official-001

Lumia Icon

 

Nokia-Lumia-1520set_632

Lumia 1520

 

Isti slučaj je i sa AT&T verzijom Lumije 1520, i ona je također dobila oficijelnu nadogradnju nekoliko mjeseci nakon što su evropske i ostale varijante ovog modela dobile.

 

Microsoft iako je odobrio nadogradnju za dosta modela ipak je procedura ne tako glatka kao inače sa nadogradnjama i većina korisnika koji ne prate dešavanja neće ni saznati da njihov model možda i podržava Windows 10 Mobile. Iako je oficijelna nadogradnja u pitanju Microsoft nije htio prisiliti sve korisnike na nadogradnju jer im se možda neće svidjeti da će baterija trajati kraće nego na WP8.1.

 

blu winHD nadogradnja na W10M

 

Pored ove dvije Lumije nadogradnju su dobili i BLU modeli – Win HD, Win HD LTE, Win JR LTE X130E. Koristite li vi Windows 10 Mobile sa jednim od starijih modela? Kakvi su vaši utisci danas i kako ih procjenjujete spram prvih utisaka kad je Windows 10 Mobile postao tek dostupan, je li se promijenilo na bolje?

 

Izvor: MSPU, MSPU 2, Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar