21.6.16

Messenger (Beta) te Novčanik aplikacija za Windows 10 imaju nadogradnju

Nova Messenger naslovna

Nova Messenger (beta) aplikacija za Windows 10 (i Mobile) ima danas nadogradnju i donosi spajanje sa Facebook aplikacijom koju je Facebook izdao. Od sada se može direktno pristupiti Messengeru iz Facebook aplikacije (nove).

 

Pored ove male promijene mi nismo ništa novo primijetili. ako ste vi nešto primijetili javite nam u komentarima.

 

Preuzmite Messenger za Windows 10 ovdje.

 

Novčanik

 

microsoft-payments-1

 

Novčanik 2.0 je dostupan od sada za Windows 10 Mobile korisnike Insider Preview programa na bržem načinu preuzimanja nadogradnji i donosi NFC plaćanje na Windows. Ovaj način plaćanja je bio dostupan i na WP8.1 ali je ovo prvi build koji podržava ovu funkciju na Windows 10. Microsoft je pustio nadogradnju za novčanik i omogućio trenutno NFC plaćanje samo u Americi. Pošto je sve još u Insider Preview mi očekujemo da će produžiti krug podržanih zemalja vremenom.

 

NFC plaćanje radi na svim naplatnim stanicama gdje rade Apple i Samsung Pay. Uz ovo još nije sigurno koji će uređaji sve dobiti mogućnost NFC plaćanja na Windows 10 Mobile jer provjeru i certifikaciju uređaja odobravaju institucije koje nude ove usluge MasterCard. Tako da je veoma moguće da te kompanije neće se mnogo „zamarati“ sa starijim WP8.1 uređajima koji su dobili nadogradnju na Windows 10 Mobile te naknadnim odobravanjem istih u krug podržanih za svoje usluge NFC plaćanja.

 

Novčanik pored NFC plaćanja ima mogućnost dodavanja drugih aplikacija ili platnih mogućnost, tiketa i vaučera koje možete skupljati i iskoristiti digitalno.

 

Preuzmite Novčanik 2.0 za Windows 10 Mobile ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar