25.6.16

Microsoft opet potvrdio da će raditi Windows 10 Mobile (telefon/e) najviše klase

HP_Elite_x3_Desk_Promo

Microsoft je kako se vidi odustao od guranja niskobudžetnih Lumia koje nisu nikad donosile zaradu kompaniji, pa tako ni Nokiji prije Microsofta. Na BUILD turneji koja je nedavno gostovala i u Londonu Kevin Galloo (Microsoftov korporativni dopredsjednik) potvrdio je glasine o novom telefonu kao i da će biti visoke klase i spadati u kategoriju inovacija kao što to radi i Surface.

 

Na Windows razvijačkom događaju potvrdio je da će kompanija i dalje biti privržena biznisu kao i do sada. Potvrdio je isto tako da Nokijina strategija guranja niskobudžetnih pametnih telefona nikad ne bi unosila zaradu, a Microsoftu kao ogromnoj kompaniji je itekako bitan novac.

 

U tome je izjavio:

 

„Usmjereni smo sa Windowsom i onim što radimo, što je nas dovelo to visoke klase i nove kategorije uređaja kao što se vidi na Surface tabletima, drugi proizvođači će ponuditi široki asortiman uređaja povodom toga“.

 

Ovo se vidi i iz Adduplex statistike jun mjeseca gdje Microsoft zauzima svega 3% udjela na PC tržištu kao proizvođač ali kako drugi proizvođači uspješno prave Windows 10 tablete, laptope i druge oblike računara.

 

Što nas dovodi do činjenice da naredni Microsoftov telefon neće biti za široke mase prvobitno, imat će visoku kvalitetu izrade kao i visoku cijenu koja prati takav uređaj, slično kao Surface tableti koji imaju obrt po kvartalu veći od 1 milijardu $.

 

Uz ovo je dodao:

 

„Windows Phone je potpuno podržan. Potpuno stojimo iza toga. Mi ne napuštamo telefone…“

 

„…tu nema nikakve prave promjene u našem pravcu i strategiji sa proizvodnjom Windows Phone softvera.“

 

Uz taj softver naravno moraju priložiti i određeni hardver (u obliku telefona) i pokazati drugim proizvođačima šta je moguće napraviti u segmentu pametnih telefona sa Windows 10 Mobile. Danas je sistem već dobar i Microsoft ga sređuje brzinom svjetlosti kao što vidimo iz svakog novog builda se krije desetine ispravki i drugih poboljšanja. Do naredne godine kada se po glasinama očekuje naredni Microsoftov telefon Windows 10 Mobile će biti daleko bolji sistem nego što je to danas jer se razvija istovremeni i u hodu dok se razvija PC/tablet verzija.

 

Očekuju nas uzbudljiva vremena kao Windows Phone korisnike.

 

Izvor: The Register

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar