17.6.16

Microsoft šalje upozorenja razvijačima da ažuriraju detalje oko aplikacija inače će biti uklonjene

Windows 10 Mobile trgovina nova

Microsoft je prije nekoliko mjeseci uveo normu za nove aplikacije da se mora navesti i proći certifikacija i određivanja minimalne dobi korisnika koji mogu koristiti vašu aplikaciju. To prvenstveno rade radi zakona u pojedinim državama, a drugo da bi korisnici znali šta preuzimaju i da ne mogu prigovarati kasnije ako su preuzeli aplikaciju sa eksplicitnim sadržajem ako ona to navodi.

 

To što su uveli za nove aplikacije da bude pod moranjem sada će morati uraditi i razvijači starijih aplikacija. Windows trgovina broji preko 600.000 aplikacija i mnogo od tih aplikacija nisu dugo dobile ažuriranje i mogu biti izbrisane ako ih razvijači ne puste na provjeru i certifikaciju minimalne dobi korištenja.

 

store upozorenje

 

Ako ste razvijač WP7, WP8 ili Windows 8, 8.1 ili 10 aplikacije i ovo niste radili do sada onda ste dobili danas email koji vas upozorava da to uradite do 30. septembra 2016. jer će nakon tog dana sve aplikacije koje nemaju ovu certifikaciju biti „uklonjene“ ili sakrivene i samim tim onemogućeno preuzimanje iz trgovine.

 

Takve aplikacije će i dalje raditi ako ih imate instalirane na vašim uređajima ali novije nadogradnje neće moći primati ako razvijači ne izvrši kontrolu i certifikaciju. Sam proces traje veoma brzo i mi savjetujemo svakom razvijaču da to uradi.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar