28.6.16

Microsoft slučajno izdao datum puštanja Windows 10 Anniversary nadogradnje?

Windows 10 setup novi 9

Windows 10 Anniversary nadogradnja će donijeti sve novosti o kojima smo pisali na našoj stranici i spominjali je internim nazivom „Redstone“. Ta nadogradnja će biti dostupna za Windows 10 PC/tablete i Mobile uređaje sa Windows 10 Mobile. Za Windows 10 Mobile potrebno je razjasniti da ovu nadogradnju dobivaju samo uređaji koji su fabrički došli sa Windows 10 te oni koji su dobili oficijelnu nadogradnju na Windows 10.

 

Uređaji kao Lumia 920/1020/925 i druge koje nisu dobile oficijelnu nadogradnju na Windows 10 Mobile ne mogu preuzeti ovu nadogradnju. Anniversary nadogradnja donosi mnogo toga što je potrebno bilo kao sinkronizaciju obavijesti između uređaja, obavijesti sa telefona na PC/tabletima gdje možemo direktno odgovarati na iste i mnogo drugih funkcija i poboljšanja kao Windows Ink, poboljšanja u Microsoft Edge.

 

Anniversary nadogradnja

Blog post koji je Microsoft objavio pa potom povukao jasno iznosi datum 2. avgust 2016. kao dan puštanja nadogradnje. 29.07. (par dana prije puštanja) je godišnjica puštanja Windowsa 10 i mislili smo da će ovaj datum odabrati za puštanje međutim Microsoft je i ranije izjavio kako nadogradnje većeg karaktera vole krajem sedmice da puštaju pa nije ni ovaj put ništa čudno. Ispravka, kalendar nam otišao na naredni mjesec gdje je drugi petak pa smo pogrešnu stvar konstatovali bez razloga. Hvala Istina na ispravci. Ipak nismo sreće da ova nadogradnja kao novembarska (10586) prošle godine bude puštena u petak.

 

Windows Insajderi uglavnom će imati mogućnost da testiraju tu oficijelnu nadogradnju nešto ranije i vjerujemo da će jedan od buildova u naredne dvije do tri sedmice biti i finalna nadogradnja koja će stići svim korisnicima koji imaju pravo na nju 2. avgusta.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar