20.6.16

Microsoft tvrdi kako Edge ima manju potrošnju nego Chrome, Firefox, Safari ili Opera

Microsoft Edge Banner

Microsoft je danas nakon što su mnogi korisnici pitali i tražili statistike potrošnje pokazao statistiku testiranja potrošnje svog web preglednika koja pokazuje da Edge troši znatno manje nego drugi web preglednici.

 

Na prvoj statistici se pokazuje da u svakodnevnoj upotrebi troši manje, a u gledanju videozapisa online se osjeti najviše ušteda koju može Edge imati spram Google. Microsoft navodi i pokazuje u videozapisu kako se na četiri identična laptopa izvršio test (u pitanju je Surface Book) i da se Edge zadnji ugasio jer je test izvršen na bateriji uređaja.

 

 

 

Chrome se tako ugasio prvi nakon 4 sata 19 minuta i 50 sekundi, dok je Firefox trajao nešto duže sa 5 sati 9 minuta i 30 sekundi, Opera 6 sati 18 minuta i 33 sekunde (sa uključenom uštedom baterije u Operi), a Edge trajao na istom videozapisu 7 sati 22 minute i 7 sekundi što je 70% duže nego Chrome, 43% duže nego Firefox i 17% duže od Opere.

 

browser-power-consumption-tests

 

Microsoft je unaprijedio dosta Microsoft Edge u zadnjim mjesecima i posebno se primijeti to na zadnjim Windows 10 buildovima Redstona. Osim toga je dobio u pozadini podršku za većinu web standarda (iako je prilagođavanje ostalih standarda još u toku i ne ide preko noći) i naravno imamo mogućnost koristiti ekstenzije kao što su Ad Block Plus i druge. Tako pokazuje statistika iznad kako uz korištenje Edge web preglednika možete dobiti oko 36-53% duže trajanje baterije u svakodnevnoj upotrebi.

 

browser-power-consumption-telemetry

Pored ovoga postoji i statistika prosječne potrošnje kada se uzmu u obzir svi zadaci koje obavljaju korisnici na svom web pregledniku i gdje Edge i tu zauzeo prvo mjesto ispred Firefoxa i Chrome-a.

 

Koristite li vi Microsoft Edge i koliko ste zadovoljni s istim?

 

Izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar