28.6.16

Twitter, OneDrive, Microsoft Fotografije i Microsoft Authenticator aplikacije imaju nadogradnju

Windows 10 Mobile trgovina nova

Danas imamo par nadogradnji Windows 10 aplikacija koje mi pratimo redovno. Twitter aplikacija nema izvještaja o novostima ali WindowsBlogItalia prenosi da se radi o ispravkama obavijesti na živoj pločici, ostaje da vidimo da li je tako. Nova verzija Twitter univerzalne aplikacije je 5.1.3.

 

Preuzmite Twitter aplikaciju ovdje.

 

Naslovna Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator također ima nadogradnju i u ovoj aplikaciji se radi o Microsoftovom klijentu za dvostruku provjeru autentičnosti korisnika sa kojom su vaši profili, nalozi i druge platforme sigurne od provale šifre. Authenticator inače je generirao kôd koji unesete u program/aplikaciju/web stranicu koja je tražila provjeru ali od ove verzije Authenticatora šalje sakriveni ključ u obavijesti i korisnik jedino što mora uraditi jeste pritisnuti „dopusti“ kako bi dopustio pristup računu. Sav proces je pojednostavljen ogromno.

 

Nova verzija aplikacije donosi samo mogućnost dodavanja drugih naloga pošto je prvobitno bilo moguće dodati samo Microsoft naloge. Danas imaju korisnici mogućnost skeniranja QR koda drugog naloga u sigurnosnim postavkama istog kako bi omogućili korištenje Authenticatora. Mi toplo preporučujemo ovu aplikaciju za sigurnost vaših naloga.

 

Preuzmite Authenticator ovdje.

 

Pored ove aplikacije OneDrive, Microsoft Fotografije i Viber imaju nadogradnje bez vidljivih promjena, preuzmite i njih pritiskom na imena aplikacija. Ako vi primijetite nešto novo u ovim aplikacijama javite nam se u komentarima.

 

Mi smo jedino na Microsoft Fotografije aplikaciji primijetili da su ugradili animacije otvaranja fotografija koje čine aplikaciju dosta boljom kao i sitne promjene oko menije gore desno ali je ta nadogradnja dostupna samo na PCu za sada i samo na Redstone buildu zadnjem. Tu inače testiraju aplikacije kao i buildove pa ih postepeno puštaju ostalim korisnicima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar