8.6.16

Twitter za Windows 10 ima novu nadogradnju

Twitter-image-11-1024x823

Twitter je univerzalna app za Windows 10 koja svakom nadogradnjom postaje sve bolja. Ova nadogradnja je također jedan korak u pravi smjer i vidi se da razvijači aplikacije ne spavaju nego rade svoj posao i slušaju korisnike. Nova nadogradnja nosi verziju 5.1.1.0 i pogledajmo u nastavku šta sve donosi.

 

Nova verzija Twittera donosi:

  • Poboljšani mehanizam spominjanja drugih korisnika jer je prvobitni mehanizam bio kaos i bez unošenja punog korisničkog imena koga želite spomenuti nije izbacivao korisnike pa ni vaše pratioce u rezultatima, sada to radi nakon unosa barem dva slova korisničkog imena te preferira korisnike s kojima imate češću komunikaciju.
  • Ankete – Twitter je nedavno uveo funkciju ankete i sada je imamo u Windows 10 aplikaciji u minimalističkom izgledu koji se dobro uklopio u Windows aplikaciju.
  • Omogućeno je određivanje za automatsku video/gif reprodukciju kako skrolujete kroz Twitter.
  • Kada otvorite neki tweet vidimo od sada tačan datum i sat kada je tweet poslat.
  • Na stranici drugih korisnika sada vidimo da li nas taj korisnik prati ili ne (odmah pored korisničkog imena).
  • “Postepeno” učitavanje dok skrolate, to je dosta brže i štedi interneta jer ne učitava sve moguće odjednom.

 

Twitter univerzalna screenshot 01

 

Sve u svemu veoma dobra nadogradnja za sada iako još nedostaje par stvari kao interaktivne obavijesti tj. da odgovorimo na Tweet direktno na obavijest ili u Action Center te swipe gestike na prvoj stranici kako bi upravljali između glavnih pivota aplikacije. Osim toga vidimo da se aplikacija dosta manje ruši nego u prošlosti što je uvijek dobrodošlo. Koristite li vi Twitter? Pratite nas onda tamo na @wpnovosti.

 

Preuzmite Twitter za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar