15.6.16

VoodVid aplikacija za Vodlocker videozapise

VoodVid naslovna fotografija

Vodlocker je poznati hosting servis za nekoliko stotina hiljada videozapisa, serija, filmova i slično. Servis je inače web baziran i dostupan je preko web stranice ali gdje ima ogroman broj reklama i morate koristiti ekstenzije Ad Block plus web pregledniku kako bi uopšte odgledali jedan video normalno. VoodVid aplikacija pomaže tu ogromno i pokazuje kapacitet i moć univerzalnih Windows 10 aplikacija.

 

VoodVid Desktop screenshot 05.jpg

VoodVid će vam omogućiti da pretražite videozapis/film ili seriju i odaberete između više videozapisa koji želite gledati. Sada dolazi do izražaja moć univerzalnih aplikacija, ako odgledate neki videozapis na Mobile recimo i prekinete bilo gdje, na vašem PC gdje instalirana ova aplikacija i gdje ste prijavljeni istim Microsoft nalogom u VoodVid aplikaciji će vam pokazati gdje ste stali gledati na Mobile i možete direktno tu nastaviti ako želite.

 

 

VoodVid Desktop screenshot 06.jpg

 

To nije sve, aplikacija je potpuno besplatna, nema reklama i nema nikakvih dodatnih paketa da bi se nešto otključalo kako bi radila normalno. dostupna je za Windows 10 PC, Mobile, Hololens i uskoro Xbox.

 

VoodVid Desktop screenshot 07.jpg

 

Dodatne funkcije koje aplikacija također posjeduje:

  • Prebacivanje reprodukcije sa glavnog uređaja na bilo koji smart TV ili uređaj sa DLNA ili sličnim mogućnostima.
  • Preuzimanje videozapisa lokalno na uređaj kako bi se mogli gledati offline.
  • Za određene videozapisa dostupni su i prijevodi koje možete uključiti.
  • Ako pratite neku seriju kroz ovu aplikaciju ona će sugerirati automatski narednu epizodu kada odgledate jednu, isto tako će savjetovati narednu sezonu ako ste odgledali već jednu/ili posljednju seriju sezone.

 

Aplikacija jeste da može pronaći i ilegalne sadržaje i zbog toga se nalazi i ona u sivoj zoni, ali kao Torrent ona je samo posrednik i ne može direktno biti kažnjena za videozapise koje gledaju njeni korisnici. Windows Phone je manjkao ovakvih aplikacija jer razvijači nisu imali razloga da razvijaju za relativno mali broj korisnika ali od kako imamo univerzalne aplikacije trgovina se puni mnogo brže sa novim aplikacijama koje smo i očekivali da vidimo kao što je VoodVid.

 

Preuzmite Voodvid za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar