30.6.16

WhatsApp aplikacija ima nadogradnju

Whatsapp_Web-1024x500

WhatsApp je danas imao dvije nadogradnje, jedna je donijela par promjena ali i jednu grešku, zatim je uslijedila nova nadogradnja koja je veoma brzo ispravila tu grešku. Aplikacija je u zadnjoj verziji dobila funkciju “citiranja” koju možete koristiti kako bi citirali nekoga iz tog chata, dužim pritiskom na poruku dolazite to funkcije citiranja (odgovora).

 

Dalje su ukinuli dugme za slanje koje se nalazilo na dnu zaslona samo u cijeloj aplikacijskoj traci pa su se korisnici požalili kako često pritisnu Windows tipku slučajno umjesto da pošalju poruku. Sada je WhatsApp ekipa prebacila slanje poruke desno umjesto mikrofona jer dok se piše poruka ne može se snimati ton pa se mijenjaju po potrebi.

 

Enter također šalje poruku ali možemo zamisliti koliko korisnika iz navike pritisne sada novu tipku koja je na sredini i sama na donjoj traci. To dugme služi za selekciju poruka, mada je po pravilima Windows Phone dizajna aplikacija to dugme veoma malo korišteno i njemu ne bi trebalo biti mjesto tu. Mislimo da bi WhatsApp trebao uvesti minimiziranu traku kao što je u našoj Window Novosti aplikaciji sa WP8.1 ili je potpuno ukloniti i ostatak koji je pod “…” menijem prebaciti na drugo mjesto kao na vrh pored slušalice.

 

Šta vi mislite o novoj WhatsApp nadogradnji?

 

Preuzmite WhatsApp za WP8 i Windows 10 Mobile ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar