29.6.16

Windows 10 Anniversary nadogradnja stiže oficijelno 2. avgusta

Windows 10 setup novi 3

Microsoft je danas prekinuo šutnju po pitanju Windows 10 Anniversary nadogradnje koju pripremaju od novembra prošle godine i koju su Windows Insideri kroz bezbrojne nadogradnje sistema mogli testirati i pratiti. U novom članku koji je objavio Microsoft navode da se Windows 10 koristi danas na preko 350 miliona uređaja globalno sa najvećim zadovoljstvom među korisnicima ako se usporedi sa ostalim Windows verzijama prije Windows 10. Naravno da su povratne informacije dobrovoljaca učinile ono za što su bile namijenjene, a to je da se napravi najbolji Windows ikad.

 

Microsoft objavljuje ovo i ne baš slučajno tačno mjesec prije isteka ponude besplatne nadogradnje sa Windows 7, 8 i 8.1 na 10. Ako imate validnu licencu na vašem računaru iskoristite ponudu dok nije kasno jer nakon isteka perioda besplatne nadogradnje će se Windows 10 naplaćivati od 119$ (Home verzija) pa na dalje.

 

Zabilježite u kalendare 2. avgust 2016. jer tada će oficijelno (Redstone) Anniversary nadogradnja biti puštena. Ostaje da vidimo samo spisak uređaja Windows Phone 8 i 8.1 pametnih telefona koji su dobili Windows 10 Mobile oficijelni i koji imaju pravo na nadogradnju jer kako znamo od ranije sa WP8.1 na 10 promijene su moguće.

 

Izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar