21.6.16

Windows Karte aplikacija za Windows 10 ima nadogradnju

0-1024x576

Windows Karte aplikacija je standardna Windows 10 aplikacija za karte/mapiranje i snalaženje u stvarnom svijetu. Microsoft je pustio danas novu nadogradnju koja donosi dodatna poboljšanja i promjene kako bi aplikacija bila zaista dobra. Nadamo se da su ispravili i greške sa znakovima tj. natpisima ulica koje su imali korisnici.

 

Da ovom nadogradnjom Microsoft ispunjava obećanje da će napraviti dobru aplikaciju koja može lagano zamijeniti HERE Maps i HERE Drive koje je HERE kompanija povukla za Windows 10 Mobile korisnike. Nećemo dugo razmišljati o prošlosti jer je aplikacija Windows Karte mnogo brža i kvalitetnije izrade nego HERE Maps ili HERE Drive koje su na WP8.1 rijetko kada imale i nadogradnju.

 

Nova verzija donosi:

 

11-1024x576

 

Poboljšanja u navigaciji – poboljšan je način navigacije i sveukupni dojam tokom korištenja navigacije. Posebno su poboljšane govorne upute za smjer u kojem trebate ići ili koji ste zadali ranije. U Landscape načinu rada tokom navigacije vidjet ćete odmah poboljšanja koja će vam se vjerovatno svidjeti.

 

2-576x1024

Tranzit je također poboljšan te aplikacija može dati upute kada morate napustiti bus na kojoj stanici. Pored ovoga ugrađeno je da stižu obavijesti ako napustite aplikaciju tokom Tranzit navigacije tako da nikad nećete promašiti stanicu.

 

4-1024x616

 

Višestruka pretraga – Windows Karte posjeduju mogućnost višestruke pretrage koju smo i mi ranije spominjali, a koja je dodatno sa ovom nadogradnjom poboljšana. Dodana je mogućnost ako prelazite preko neke tačke na mapi i postoje informacije o tom mjestu aplikacije će ih prikazati.

 

8-1024x616

 

Poboljšanja u detaljima traženja – U poboljšanim detaljima (kartama) traženja imate sada mnoštvo informacija o tom mjestu ili okolnim mjestima koja možete povezati kako bi se bolje snalazili. Dodano je lokalno vrijeme ako kliknete negdje na mapi te vremenska prognoza tog mjesta kao i osnovne informacije i podaci grada (populacija, površina i savjeti za izlete).

 

Mjesta koja imaju mogućnosti da povežu na drugi način kao telefonom, facebook-om, twitter-om, emailom, web adresom, ili čak rezervacijom preko Cortane sada će biti pristupačni u rezultatima kako bi kroz par dodira došli do željenog rezultata. Naravno ti detalji nose i radno vrijeme te prosječnu cijenu kao i Streetside fotografije koje možete pogledati kako bi vidjeli lokaciju na svom uređaju kao i navigacijske upute, sve je dostupno sa pretraženog mjesta.

 

Poboljšanja u offline modusu rada – Microsoft kaže da zna koliko je korisnicima bitno da koriste nešto offline i posebno ako ste u pokretu. Od danas ovom nadogradnjom omogućavaju korištenje ne samo navigaciju, pretragu nego i korištenje favorita offline. Dodatno ako želite planirati neki trip u regiju za koju nemate offline mapu Cortana će vas napomenuti da preuzmete mapu za dotičnu regiju.

 

Maps-app-1024x906

 

HERE migracija favorita – Windows Karte su od nastanka do danas imale jednu malu manu, a to je nemogućnost prebacivanja favorita iz HERE aplikacija u novu Windows Karte aplikaciju. Današnjom nadogradnjom je taj proces sveden na samo jedan klik. Unutar Windows Karte aplikacije otvorite favorite i prije toga osigurajte da ste prijavljeni istim nalogom kao što ste bili na HERE mapama aplikaciji, nakon otvaranja favorita će se ponuditi samostalno da preuzmete sve favorite iz HERE Maps/HERE Drive u Windows Karte.

 

Postoji ipak mali limit u tome, a to je da možete migrirati samo do 300 favorita iz stare aplikacije u novu. Ipak bolje išta nego ništa.

 

Kao što smo ranije pisali HERE aplikacije na Windows 10 će prestati sa radom 30. juna ove godine i Microsoft savjetuje prelazak na Windows Karte i zbog toga su osigurali mogućnost migracije favorita kako bi prelazak bio što bezbolniji.

 

Ako koristite Windows Phone 8 ili 8.1 HERE aplikacije neće biti uklonjene ali neće ni dobivati dalje nadogradnje, nadogradnje koje su svakako bile rijetke kod HERE aplikacija.

 

Microsoft i dalje savjetuje ako imate bilo kakvu sugestiju da otvorite povratne informacije te napišete sve što želite i kao što vidimo slušaju korisnike i ugrađuju sve kako bi korisnici bili zadovoljni. Windows Karte aplikacija je univerzalna te je nadogradnja dostupna za sve Windows 10 korisnike, bilo to PC/tablet, HoloLens ili telefon.

 

Preuzmite Windows Karte aplikaciju za Windows 10 ovdje.

 

Izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar