19.6.16

Zadnje ažuriranje Office Mobile aplikacije donosi crtanje prstima ili olovkom

Word Mobile naslovna

Zadnje ažuriranje Worda i Excela Mobile nismo spominjali jer nisu došli za izvještajem promjena, međutim nakon nekog vremena korištenja naletjeli smo na funkciju crtanja rukom ili olovkom u Word Mobile i Excel Mobile aplikacijama.

 

Pored crtanja vidimo da Office Mobile podržava i eksport prezentacija, dokumenata i tabela u Opendocument format (ODP, .odt i .ods). Excel Mobile također od sada ima više izbora boja kao i mogućnost korištenja ActiveX elemenata u prezentacijama.

 

Word Mobile screenshot 01

Prikaz crtanja olovkom tj. prstima preko zaslona i odabir boje i dodatne funkcije kao debljina linije

 

Word Mobile screenshot 02

Boje koje su na raspolaganju te debljine linija

 

Nova verzija Word Mobile koja je dostupna za Windows 10 (i Mobile) je 17.7070.47602, a Excela Mobile je 17.7070.50372.0. Moguće da je ovo ažuriranje dostupno samo za Windows Insajdere na bržem načinu preuzimanja nadogradnji ali u svakom slučaju nove funkcije rade dovoljno dobro i vjerujemo da ako ih nemate do sada da ćete ih dobiti narednim ažuriranjem.

 

Kada su Office Mobile aplikacije kao Word, Excel i PowerPoint tek puštene za Windows 10 (i Mobile) korisnici nama nisu vjerovali da će ove aplikacije biti odlične, danas su to aplikacije za koje se ne može reći da rade bolje na Androidu ili iOS nego su ravnopravne po funkcijama i po tečnosti/stabilnosti.

 

Preuzmite Word Mobile za Windows 10 ovdje.

 

Preuzmite Excel Mobile za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar