1.7.16

Dupli pritisak za otključavanje konačno i za Lumia 650, 950 i 950XL

Lumia 950 mockup dupli pritisak

Nova Microsoft Lumije koje su stigle fabrički sa Windows 10 Mobile od samog starta nisu imale jednu od dobrih funkcija sistema, a to je dupli pritisak na zaslon za otključavanje uređaja. U tom modusu zaslon je uvijek pod niskim “naponom” uključen i reagira na dupli pritisak tako da otključa zaslon uređaja kao što bi uradila tipka sa strane.

 

Sada imamo prve naznake da novi firmver, koji je online za Lumia 650, 950 i 950XL na Windows Device Recovery Tool, nosi funkciju duplog pritiska za otključavanje uređaja. Uz ovaj firmver pogledajte i u trgovini jer se mora pojaviti novija verzija aplikacije “dodir” koju možete prepoznati na dnu desno po tri obojene tačkice.

 

Novi firmver koji nosi oznaku 01078.00053.16236.350** (može i biti drugačiji kod vas). Znajte da fleširanjem uređaja sa Windows Device Recovery Tool briše sve podatke uređaja na fabričko stanje. Zato je bolje sačekati da Microsoft oficijelno pusti ovaj firmver putem “Phone Update” tj. nadogradnjom sistema telefona.

 

Za one koji ne mogu čekati oficijelnu nadogradnju firmvera savjetujemo napravite sigurnosnu kopiju > uradite fleširanje preko WDRT i zatim vratite sigurnosnu kopiju.

 

izvor: reddit

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar