29.7.16

HP pokazuje punu moć Elite x3 u biznis segmentu sa Win32 programima bez računara na Windows 10 Mobile

hp-elite-x3-bundle

HP je plasirao svoj novi pametni telefon Elite x3 za biznis korisnike i u novom videozapisu pokazuju i zašto. HP posjeduje tzv. Workspace koji drži određene programe napravljene za radnike koje HP Elite 3 kroz virtualizaciju može pokretati iz oblaka i koristeći miš i tastaturu u Continuum modusu na većem zaslonu pretvara telefon u punokrvni operativni sistem koji može pokretati i Win32 programe kao punokrvni Excel, Photoshop, Illusttrator ili bilo koju drugu.

 

Ranije smo već pisali o ovoj mogućnosti i uz činjenicu da je HP spojen na Dock tokom rada na Continuum potrošnja baterije u tom načinu rada je minimalna jer se uređaj istovremeno i puni. HP isto kaže kao i Microsoft, a to je da su ovakvi uređaji naredni korak u novoj eri uređaja koja sve više odmiče od klasičnih računara u obliku kućnih PC ili laptopa. Radnici su mobilni i žele svugdje imati svoje radne programe uz što manje prtljaga, Continuum im to omogućava, a HP ide korak dalje sa virtualizacijom programa kroz oblak direktno na uređaj, na jednom uređaju tako imate sve vaše podatke, lične i poslovne, a sistem koji je sposoban to uraditi uz HP Workspace programe koji su moćni izvršiti bilo koji zadatak koji inače radite na PCu kod kuće.

 

 

HP Workspace je HP-ovo rješenje virtualizacije ali druge kompanije posjeduju također svoja rješenja za svoje radnike koje bi mogli kroz Windows 10 Mobile koristiti. Continuum vas ne veže za miš i tastaturu jer se može koristiti i preko zaslona samog uređaja bilo to na telefonu ili ako zaslon na kojem otvorite aplikaciju podržava dodir onda možete tu koristiti i dodir.

 

Iako je HP Elite x3 do vrha napunjen dobrim specifikacijama kao 4GB RAM, 64GB interne memorije, Snapdragon 820, 5.98” zaslon sa rezolucijom od 2560x1440 i Gorilla Glass 4, zaštitom protiv prašine, vode i od padova iz određene visine. Trenutno predstavlja najnapredniji Windows 10 Mobile vidimo da njegova primjena nije u potrošačkim krugovima nego u biznis sektoru.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar