13.7.16

[Insider] Dostupan Windows Insider Preview build 14388 za PC i Mobile

Windows 10 Insider Preview 14388 PC  Mobile

Microsoft je ubacio u najveću brzinu isporuke novih buildova za korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji Windows Insider programa i samo tri dana poslije 14385 imamo novu nadogradnju sa nekoliko ispravki i poboljšanja. Kao što smo ranije pisali i sada ćemo ponoviti, svaki novi build verzije 14*** u zadnje vrijeme ne donosi nikakve nove funkcije jer se pegla i ispravljaju greške za generalno puštanje 02.08.2016 do kojeg nije ostalo još mnogo. Pogledajmo šta nam donosi ovaj build.

 

Poboljšanja i ispravke za PC:

 • Nadograđena je trgovina na verziju 11606.1101.39 sa ispravkama grešaka
 • Ispravljena greška naratora gdje kombinacije tipki nisu radile nakon što se zaključa računar i zatim ponovno pokuša prijaviti.
 • Ispravljena greška gdje narator nije čitao datum i vrijeme u postavkama pod > vrijeme i jezik > datum i vrijeme.
 • Ispravljena greška rušenja TPM drajvera koji je prouzrokovao BSOD i restart uređaja.

 

Poboljšanja i ispravke za Mobile:

 • Kao i za PC trgovina i za Mobile ima nadogradnju sa ispravkama i poboljšanjima.
 • Ispravljena greška gdje se tastatura nije pojavljivala u Microsoft Edge ako se koristi InPrivate kartica/tab za surfanje.
 • Ispravljena greška koja je prouzrokovala stanje kod određenih aplikacija nakon što se spuste u pozadinu da se nakon toga ne mogu pokrenuti više dok se ne restartuje uređaj.

 

Poznate greške za PC:

 • Nedavna popravka za Hyper-V firmver je stigla ali će prouzrokovati nemogućnost podizanja sistema Windows Server 2016 Tech Preview 5 na Virtualnim Mašinama sa uključenim sigurnim Boot-om. Ispravka je već na putu ali neće stići prije Technical Preview 5. Isključite sigurni Boot kako bi mogli podići sistem ako koristite ovu verziju Insider Preview-a.

 • Nakon instalacije ovog builda možete iskusiti grešku 0x80004005 ako uključite Developer mode u postavkama za razvijače. Iako se ova greška prikazuje i dalje ste u mogućnosti razvijati aplikacije i instalirati ih kroz Visual Studio na uređaj. Kako bi ispravili ovu grešku možete otvoriti postavke > system > klik na “apps and features” > manage optional features > add a feature >selektirajte “Windows Developer Mode” i pritisnite ”install” > restartuje PC i uključite Command Prompt kao admin > unesite Run: sc config debugregsvc start=auto    > na kraju otvorite postavke za razvijače i sada možete omogućiti ostale funkcije koje nisu radile.

 

Poznate greške za Mobile:

 • Snimanje razgovora opcija se ne prikazuje uvijek kao opcija prilikom razgovora.
 • Korisnici novčanika će dobiti obavijest da unesu PIN dva puta ako koriste tap to pay funkciju ako je zaključan telefon prilikom plaćanja. Možete unijeti PIN dva puta i nakon toga normalno platiti.
 • Microsoft mijenja način pravljenja sigurnosne kopije na Windows 10 Mobile kako bi smanjio veličinu sigurnosne kopije koju pravi na OneDrive. Kao rezultat toga ako napravite sigurnosnu kopiju na uređaju sa ovim buildom i vratite se nazad na 10586 build (tj. zadnji oficijelni) i vratite sadržaj sigurnosne kopije vaš Start zaslon se neće povratiti i ostat će u stanju kao nakon Hard reseta. Vaša prethodna sigurnosna kopija će biti prepisana. Ako imate potrebu da se vratite na 10586 build, nakon što ga instalirate ugasite sigurnosno kopiranje kako ne bi prepisalo novu sigurnosnu kopiju na novijim buildovima.

 

Napomena

 

Windows Insider program je beta program za testiranje softvera koji nije još oficijelno dostupan i korisnici ga testiraju dobrovoljno. Prije nego što instalirate ovakav build pročitajte uslove korištenja Windows Insider programa jer se radi o nedovršenom softveru koji može imati neočekivane greške/posljedice.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar