15.7.16

[Insider] Dostupan Windows Insider Preview build 14390 za PC i Mobile

Windows 10 Insider Preview 14390 PC   Mobile

Samo dva dana nakon prošlog builda za Windows Insajdere danas imamo još jedan novi build na bržem načinu primanja nadogradnji. Ranije smo već objavili kako Microsoft planira pustiti Anniversary nadogradnju tj. sve novosti od 10586 verzije pa sve do završnog build “Redstone” grane razvijanja, a to vrlo laganom ože biti ovaj build.

 

Novi build 14390 donosi

 

Amazon Assitant – oficijelna ekstenzija Amazon kompanije za Microsoft Edge. Amazon Assistant će vam pomoći u online kupovini na Amazon stranici.

 

Ispravke i poboljšanja za PC:

  • Greška koju su viđali razvijači sa oznakom 0x80004005 kada je Developer Mode uključen u postavkama je ispravljena.

 

Poznate greške za PC:

  • Nedavna popravka za Hyper-V firmver je stigla ali će prouzrokovati nemogućnost podizanja sistema Windows Server 2016 Tech Preview 5 na Virtualnim Mašinama sa uključenim sigurnim Boot-om. Ispravka je već na putu ali neće stići prije Technical Preview 5. Isključite sigurni Boot kako bi mogli podići sistem ako koristite ovu verziju Insider Preview-a.

 

Poznate greške za Mobile:

  • Snimanje razgovora opcija se ne prikazuje uvijek kao opcija prilikom razgovora.

  • Korisnici novčanika će dobiti obavijest da unesu PIN dva puta ako koriste tap to pay funkciju ako je zaključan telefon prilikom plaćanja. Možete unijeti PIN dva puta i nakon toga normalno platiti.

  • Microsoft mijenja način pravljenja sigurnosne kopije na Windows 10 Mobile kako bi smanjio veličinu sigurnosne kopije koju pravi na OneDrive. Kao rezultat toga ako napravite sigurnosnu kopiju na uređaju sa ovim buildom i vratite se nazad na 10586 build (tj. zadnji oficijelni) i vratite sadržaj sigurnosne kopije vaš Start zaslon se neće povratiti i ostat će u stanju kao nakon Hard reseta. Vaša prethodna sigurnosna kopija će biti prepisana. Ako imate potrebu da se vratite na 10586 build, nakon što ga instalirate ugasite sigurnosno kopiranje kako ne bi prepisalo novu sigurnosnu kopiju na novijim buildovima.

 

Vidimo da ovaj build spram 14388 ne donosi mnogo i ispravke su vjerovatno nevidljive za korisnike. ako ipak primijetite nešto novo javite nam u komentarima. Microsoft dodatno napominje da koristimo uređaje nakon instalacije ovog builda na neobičan način, instaliramo aplikacije koje nismo do sada, učestvujemo u zadacima u povratnim informacijama te isprobavamo stvari na uređaju koje nismo kako bi prikupili što više povratnih informacija i ispravili što više do oficijelnog puštanja Anniversary nadogradnje 02.08.2016.

 

Dodatak

 

Windows Insajderi na sporijem načinu primanja nadogradnji Windows Insider Preview programa od danas mogu preuzeti build 14388 na svoje uređaje (PC i Mobile). Više o tome buildu i šta donosi pročitajte u našem članku o istom ovdje.

 

Napomena

 

Windows Insider program je beta program za testiranje softvera koji nije još oficijelno dostupan i korisnici ga testiraju dobrovoljno. Prije nego što instalirate ovakav build pročitajte uslove korištenja Windows Insider programa jer se radi o nedovršenom softveru koji može imati neočekivane greške/posljedice.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar