19.7.16

[Insider] Dostupan Windows Insider Preview build 14393 za PC i Mobile

Windows 10 Insider Preview 14393 PC  Mobile

Microsoft je danas pustio novi build za Windows Insajdere na bržem načinu preuzimanja nadogradnji i prema određenim glasinama radi se o završnoj verziji koja će biti puštena tokom Anniversary nadogradnje svim korisnicima. Verzija tog builda je 14393 i donosi nekoliko ispravki i poboljšanja za PC i Mobile. Pogledajmo ispod koje su to.

 

Ispravke i poboljšanja za PC:

 • Poboljšanja u pouzdanosti Starta, Cortane i Action Centra.
 • Od sada je moguće montirati iPod da ga PC prepozna kao uređaj za spremište podataka.

 

Ispravke i poboljšanja za Mobile:

 • Ispravljena greška bržeg trošenja baterije dok se sinkronizira Visual Voicemail na Dual SIM uređajima kao Lumia 950XL.
 • Ispravljene greške koje su dovodile do bržeg trošenja baterije na starijim Lumijama kao Lumia 535, 640, 735, 830, 930.
 • Ispravljena greška gdje snimač glasa nekada se nije pojavljivao tokom razgovora. Nadogradnja aplikacije o kojoj smo i mi ranije pisali je potrebna kako bi ova funkcija radilo opet normalno.
 • Ispravljeno nekoliko grešaka za Dual SIM uređaje. Korištenje uređaja sa Dual SIM sposobnostima sada bi trebalo biti normalno.

 

Poznate greške za PC:

 • Poznate su određene greške sa Surface Book i Surface Pro 4 BSOD (plavim ekranom “smrti”) radi grešaka sa drajverima kamere. Nova verzija drajera izlazi uskoro preko Windows Update pa je možete instalirati. Greška je ispravljena i ne bi se trebala događati.

 

Poznate greške za Mobile:

 • I dalje poznata greška sa gubljenjem Wifi signala, Microsoft ispravlja već ovu grešku aktivno.
 • Gašenje Bluetootha može dovesti na određenim uređajima do zamrzavanja, rušenja ili reseta. Pogledajte ovaj unos na Microsoftovom forumu za više informacija ako ste pogođeni ovom greškom.
 • Korisnici novčanika će dobiti obavijest da unesu PIN dva puta ako koriste tap to pay funkciju ako je zaključan telefon prilikom plaćanja. Možete unijeti PIN dva puta i nakon toga normalno platiti.

 • Microsoft mijenja način pravljenja sigurnosne kopije na Windows 10 Mobile kako bi smanjio veličinu sigurnosne kopije koju pravi na OneDrive. Kao rezultat toga ako napravite sigurnosnu kopiju na uređaju sa ovim buildom i vratite se nazad na 10586 build (tj. zadnji oficijelni) i vratite sadržaj sigurnosne kopije vaš Start zaslon se neće povratiti i ostat će u stanju kao nakon Hard reseta. Vaša prethodna sigurnosna kopija će biti prepisana. Ako imate potrebu da se vratite na 10586 build, nakon što ga instalirate ugasite sigurnosno kopiranje kako ne bi prepisalo novu sigurnosnu kopiju na novijim buildovima.

 

Nakon instaliranja ove nadogradnje objavit ćemo ovih dana recenziju o Windows 10 Mobile, u kakvom je stanju, šta radi i šta je novo na sistemu, šta još ne radi kako je zamišljeno te ćemo pozvati sve korisnike da komentiraju na tu temu kako bi napravili sažetak svih grešaka koje su preostale na sistemu za ispravljanje. Naravno nema sistema bez grešaka, tako ni Anniversary update neće proći bez ijedne greške ali korisnici će nakon Anniversary nadogradnje i dalje primati mjesečne nadogradnje u obliku zakrpi kao što to danas dobiva 10586 verzija.

 

Napomena

 

Windows Insider program je beta program za testiranje softvera koji nije još oficijelno dostupan i korisnici ga testiraju dobrovoljno. Prije nego što instalirate ovakav build pročitajte uslove korištenja Windows Insider programa jer se radi o nedovršenom softveru koji može imati neočekivane greške/posljedice.

 

izvor: Windows blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar