29.7.16

[Insider] Dostupan Windows Insider Preview 14393.5 za sporiji način primanja nadogradnji

Windows 10 Insider Preview 14393 PC   Mobile

Windows Insajderi danas mogu preuzeti novu nadogradnju sistema na sporijem načinu primanja nadogradnji kao i na Release Preview. Nova nadogradnja donosi ispravke Anniversary nadogradnje pred oficijelno puštanje 02.08.2016. Verzija koja će biti nakon nadogradnje je 14393.5 i pogledajmo ispod šta sve donosi spram prošle nadogradnje 14393.3.

 

Novosti u ovoj nadogradnji:

  • Poboljšanja pouzdanosti i performansi Microsoft Edge-a sa uključenim AdBlock ili LastPass ekstenzijama. ekstenzije bi trebale raditi nakon dodavanja drugih ekstenzija iz trgovine.

  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala “curenje” baterije na proces koji je zauzimao mnogo procesora dok je uređaj bio u mirovanju. Ispravljena također greška sa trajanjem baterije na uređajima sa senzorima blizine koji su nekada bili uvijek uključeni na određenim uređajima.

  • Ispravljena greška gdje se aplikacije iz trgovine nisu mogle više pokrenuti radi greške sa licencom.

  • Ispravljena greška gdje su sistemske nadogradnje kasnile na uređajima sa “connected standby” funkcijom.

  • Ispravljene greške koje je posjedovao Koreanski IME.

  • Ispravljena greška gdje ponekada niste bili u mogućnosti sa vršite pretragu u trgovini bez da vas prekine u tome trgovina.

  • Ispravljena greška na određenim Windows Tablet uređajima gdje se tastatura nije okretala u vodoravni položaj nakon rotacije.

 

Nadogradnja je dostupna za PC i Mobile i mogu je preuzeti svi korisnici koji su na Insider Preview te imaju uređaje koji podržavaju nadogradnju. Nadogradnje od verzije 14*** mogu preuzeti na Mobile samo uređaji koji su i oficijelno dobili nadogradnju sa WP8.1 na Windows 10 Mobile te oni koji su fabrički došli sa Windows 10 Mobile. Stariji modeli koji su na 10586 oni će i ostati na toj verziji.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar