25.7.16

[Insider] Dostupna kumulativna nadogradnja za Windows Insider preview build 14393

Windows 10 Insider Preview 14393 PC   Mobile

Nakon produženog vikenda vraćamo se i mi sa novostima. Microsoft je prije nekoliko dana pustio kumulativnu nadogradnju za Windows insajdere na bržem načinu primanja nadogradnji i koji su već na 14393 buildu. Ispostavlja se sve više da je ovaj build i zvanični koji će stići oficijelno kroz Anniversary nadogradnju 02.08.2016. za sve Windows 10 korisnike.

 

Današnja nadogradnja za PC i Mobile dovodi sistem na verziju 10.0.14393.5 spram prethodne nadogradnje 14393.3. Kao što smo vas ranije upoznali sa kumulativnim nadogradnjama, radi se samo o manjim ispravkama jer ne pomjeraju verziju builda (14393) dalje unaprijed ali rade na ispravkama uopšteno gdje su uočene greške. Na kraju korisnici kada dobiju Anniversary nadogradnju ništa od ovih sedmičnih buildova niti nadogradnji neće vidjeti nego samo jednu nadogradnju tj. zvaničnu. Ova nadogradnja nosi oznaku KB3176927.

 

Šta donosi ova nadogradnja?

  • Poboljšanja pouzdanosti i performansi Microsoft Edge-a sa uključenim AdBlock ili LastPass ekstenzijama. ekstenzije bi trebale raditi nakon dodavanja drugih ekstenzija iz trgovine.
  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala “curenje” baterije na proces koji je zauzimao mnogo procesora dok je uređaj bio u mirovanju. Ispravljena također greška sa trajanjem baterije na uređajima sa senzorima blizine koji su nekada bili uvijek uključeni na određenim uređajima.
  • Ispravljena greška gdje se aplikacije iz trgovine nisu mogle više pokrenuti radi greške sa licencom.
  • Ispravljena greška gdje su sistemske nadogradnje kasnile na uređajima sa “connected standby” funkcijom.
  • Ispravljene greške koje je posjedovao Koreanski IME.
  • Ispravljena greška gdje ponekada niste bili u mogućnosti sa vršite pretragu u trgovini bez da vas prekine u tome trgovina.
  • Ispravljena greška na određenim Windows Tablet uređajima gdje se tastatura nije okretala u vodoravni položaj nakon rotacije.

 

izvor: Feedback Hub

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar