19.7.16

[Insider] Windows 10 Kamera aplikacija dobila integriranu panorama funkciju

Windows Kamera naslovna

Microsoft je danas pustio za Insajdere na bržem načinu primanja nadogradnji za one na Redstone buildovima novu verziju Windows Kamera aplikacije koju su napravili specijalno za Windows 10. Ova aplikacija je nastavak rada Lumia Camera aplikacije ali u novoj aplikaciji koja je napravljena za Windows 10. Radi i na PC/tablet uređajima za razliku od Lumia Camera koja je radila samo na pametnim telefonima.

 

 

wp_ss_20160719_0038 2

 

Nakon što su prvobitno dodali slow motion za određene high end Lumije kao 930 i 1520 sada je na redu panorama funkcija koju jesmo imali ranije ali kroz zasebnu aplikaciju “Lumia Panorama”. Korisnici su tražili da se ugradi to u jednu aplikaciju i današnjom nadogradnjom se i desilo. Funkcija kao funkcija je ugrađena ok i malo treba navike jer se snima panorama u pokretu “iz jednog poteza” za razliku od ranije gdje smo pravili više fotografija koje je softver spajao naknadno.

 

Microsoft je odabrao pustiti ovu verziju Windows Kamere za insajdere zato što vjerovatno treba još dorade oko funkcije pa će kasnije spuštati kroz kanale na sporiji način primanja nadogradnji i u završnoj fazi u generalnu distribuciju tj. za sve korisnike na Windows 10. Nova verzija aplikacije je 2016.715.21.0.

 

Preuzmite Windows Kamera aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar