11.7.16

Kako podesiti prečice u Action Centru na Windows 10

Windows 10 Mobile Mockup 08

Danas se vraćamo pomalo zapostavljenoj kategoriji naše stranice a to su osnove. U osnovama smo od samog početka pomagali korisnicima u postavljanju njihovih uređaja kako bi izvukli maksimum iz sistema i koristili sve njegove funkcije koje nudi na najbolji način. U današnjem članku osnova dotičemo se površno obavijesnog centra (Action Center kako ga Microsoft zove) i želimo objasniti kako se postavljaju prečice koje vidite na vrhu kada povučete obavijesni centar prema dolje.

 

Dosta korisnika koji nas prate znaju već kako ova funkcija radi i kako se podešava ali za one koji ne znaju mi ćemo još jednom slikovito objasniti.

 

  1. Prvo otključajte vaš uređaj
  2. Otvorite postavke povlačenjem obavijesnog centra dole pa pritiskom na prečicu za postavke ili pritiskom na postavke na spisku gdje se nalaze sve aplikacije (desno do Start zaslona).
  3. Zatim odaberite Sustav u postavkama > Obavijesti i akcije (sav proces vidite slikovit ispod).

 

Start do prečica

Kao što vidite Windows 10 Mobile podržava više redova prečica koje možete spuštati u obavijesnom centru. Inače je vidljiv samo zadnji red i u zavisnosti od veličine pametnog telefona i rezolucije istog može biti prikazano 4-5 prečica.

 

Prečice screenshot 02

Dužim pritiskom na bilo koju prečicu koju vidite iznad one se mogu pomjeriti na željenu poziciju kako bi odgovarale vašim potrebama.

 

Prečice screenshot 01

Ako želite maknuti neke od prečica iz brzih prečica u Action Centru ili ipak neke dodati imate ispod link do ostalih mogućih brzih prečica koje sistem može podesiti.

 

Ovaj članak o osnovama se može 1:1 prenijeti na Windows 10 PC ili tablet jer se iste postavke sa istim funkcijama nalaze i na vašim drugim Windows 10 uređajima. Članak je napisan na osnovu verzije sistema 10.0.14385.* što predstavlja funkcije ili izgled postavki kojeg će dobiti svi Windows 10 (i Mobile) korisnici 02.08.2016 uz veliku Anniversary nadogradnju.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar