29.7.16

Microsoft će nastaviti u avgustu već sa Redstone 2 Insider Preview za Windows 10

It6MWbGMicrosoft je danas izdao nove informacije povodom Insider Preview programa u kojem korisnici mogu dobrovoljno učestvovati radi kreiranja što boljeg sistema za sve nas. Dona Sarkar koja vodi ekipu Insider Preview programa je danas objavila da će narednog mjeseca (avgusta) početi sa Redstone 2 Insider Preview buildovima koji će imati veći fokus na Windows 10 Mobile i koji se oficijelno očekuje u aprilu 2017. godine.

 

windows-10-first-anniversary

Anniversary nadogradnja koja stiže od 02.08.2016. za preko 350 miliona korisnika sa Windows 10 nosila je kôdni naziv Redstone, nakon te veće nadogradnje sistema za par dana Microsoft će početi dalje da implementacijom novih funkcija u Redstone 2. Redstone 2 je već u razvijanju i prvi buildovi će izgleda nositi verziju 14894 ili veću jer je ona upravo otkrivena da se koristi interno u Microsoftu.

 

Uz informaciju o novim Insider Prevew buildovima za PC/tablete/telefone/HoloLens i Xbox izdali su i informaciju da smo primili 28 buildova za PC i 20 za Mobile od verzije 15086 do Anniversary nadogradnje što je više nego što su izdali prije novembarske nadogradnje (10586) tj. između 10240-10586. Insajderi su dali preko 70 miliona povratnih informacija do sada i oko 5000 prijedloga je bilo u ovoj godini samo za  izmjene sučelja,, prijavu grešaka i zahtjevi za dovođenje novih funkcija na Windows 10.

 

Windows 10 nikad neće biti “gotov” u smislu kako smo to imali ranije sa Windows XP ili 95 kada se znalo da je onaj proizvod na CD-u, DVD-u gotov potpuno. Windows 10 je prekretnica tog statičkog pogleda na sistem u jedan veoma tečni koji se može, kako vidimo, u roku pola godine izmijeniti po želji sa novim funkcijama ili promjenama po željama korisnika. Microsoft je i precizirao nedavno da će Windows 10 imati mjesečne nadogradnje u vidu zakrpi, to su one nadogradnje koje vidimo često utorkom, one dolaze svima izvan Insider Preview programa te će probati pružiti dvije veće nadogradnje kao Anniversary u toku jedne godine.

 

Na kraju su se opet zahvalili svim Insajderima i potražili dalje učestvovanje u povratnim informacijama gdje su dodali da žele napraviti Windows prema našim potrebama i za tako nešto će potražiti bliži kontakt sa korisnicima direktno da im korisnici pokažu kako koriste Windows te šta bi se moglo popraviti da bude veoma intuitivno i za korisnika pozitivno iskustvo u njegovom radu.

 

izvor: Windows blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar