16.7.16

Picsart aplikacija postala univerzalna Windows 10 aplikacija

Picsart Desktop 01

Picsart je do sada bila Windows 8.1 i WP8.1 aplikacija i od skora je postala potpuno univerzalna tj. dostupna na Windows 10 uređajima poput PC/tableta, pametnih telefona ili Surface Huba. Aplikacija je umjetničkog karaktera i ima više glavnih funkcija kao što su obrada fotografija ali služi i kao društvena mreža za umjetnike i one koji se smatraju takvima.

 

Picsart Desktop 02

Picsart ima već preko 300 miliona preuzimanja globalno što garantira da u aplikaciji će te naletjeti na mnogo dobrih fotografija, drugih umjetnika te izmjenjivati vaša iskustva kroz komentare na fotografije. Nova verzija aplikacija omogućava “Photoshop” nalik obradu forografija sa dosta mogućnosti i kako razvijači navode sa stotinama alata za obradu, filterima i efektima kao i naljepnicama.

 

Picsart Mobile 02

 

Uz alate aplikacije pruža i mogućnost pravljenja kolaža kao i crtanja po fotografijama. Ova funkcija crtanja je posebno dobra jer možete birati između mnogo filtera kao “blur” “pikselate” i sličnih kako bi brisali prstom preko fotografije, to može vrlo dobro doći korisnicima koji žele nekome poslati fotografiju zaslona ali ne žele prikazati određene detalje.

 

Picsart Mobile 03

 

Aplikacija dodatno može dijeliti sadržaje direktno na druge aplikacije kao Facebook, Twitter, Instagram, Dropbox, OneDrive, emailom. Picsart se ne zadržava samo na fotografijama jer su omogućili i pravljenje time-laps video zapisa koje možete podijeliti na Youtube. I ono što je umjetnicima možda bitno, aplikacija ima sedmična takmičenja u kojima možete učestvovati.

 

Napomena: aplikacija sadrži plaćene sadržaje, ali većina funkcija je besplatna za korištenje i ne ograničava korisnika u korištenju.

 

Preuzmite Picsart za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar