9.7.16

Pogled na moguću integraciju SMS poruka u Skype univerzalnu aplikaciju

Microsoft poruke   Skype Setup manji

Microsoft je rekao da će izdati novu Skype univerzalnu aplikaciju koju smo tek nedavno vidjeli i dobili na PC i tablet uređajima, međutim nedostaje još uvijek Skype univerzalna app ili mogućnost preuzimanja na Mobile. Nekoliko korisnika je ipak došlo do Skype univerzalne aplikacije i može se neoficijelno instalirati na Mobile uređaje. Aplikacija radi iznenađujuće dobro iako joj nedostaje još mnogo da bude gotova aplikacija.

 

Nakon zadnjih buildova u Windows Insider programu vidjeli smo povlačenje funkcije “messaging everywhere” (poruke svugdje) koje je omogućila da na PCu imamo aplikaciju koja je ista kao na Mobile i koja može slati i primati SMS poruke. Ta aplikacija na Pcu je jednostavno prikazivala što telefon primi i to instantno bez nekog većeg kašnjenja. Međutim Microsoft nije uspio da to izradi do kraja kako bi isporučili tu gotovu funkciju sa Anniversary nadogradnjom jer su u zadnjoj fazi razvoja odlučili integrirati to u Skype tako da korisnici mogu sa jednom aplikacijom (Skype), primati i SMS poruke na PCu i tabletima sa Windows 10.

 

skype-uwp-e1468016303514

MSPU nam sada pruža prvi pogled na tu funkciju i na skici internog dokumenta do kojeg su došli koji prikazuje Skype univerzalnu aplikaciju i kako je Microsoft naumio ugraditi SMS poruke u Skype. aplikacija dosta liči na onu verziju Skype aplikacije koja je procurila i koja se može pronaći na xda-developers forumu. Uz jednu novost, a to je slanje SMS poruka kroz Skype aplikaciju.

 

 

skype-uwp-2-e1468015973748

Ono što će biti zanimljivo jeste da će Windows 10 Mobile korisnici vjerovatno moći birati između Skype, Poruke ili neke treće aplikacije iz trgovine koja bi primala i prikazivala SMS poruke. Windows 10 Mobile posjeduje tu sposobnost za aplikacije ali nismo još vidjeli da je neko ponudio rješenje.

 

skypeuwp3

Korisnici će i dalje imati punu kontrolu i moći će onemogućiti sinkronizaciju SMS poruka prema Skype aplikaciji što se vidi iz zaslona iznad. Kada će ovo stići korisnicima? Vjerovatno kao i do sada prvo u Insider krugovima pa oficijelno vjerovatno u nekoj nadogradnji Skype univerzalne aplikacije ili uz Redstone 2 za koji još i ne znamo kada će tačno biti pušten.

 

Skice iznad izgledaju veoma slično “poruke+skype” aplikaciji koju smo imali u ranim verzijama Windows Insider testiranja koju su uklonili jer korisnici nisu razumjeli zašto imaju Skype u porukama integriran. To je jedini razlog zašto je Microsoft odlučio prebaciti onda SMS poruke u Skype aplikaciju kako bi korisnici mogli pristupiti istim na drugim uređajima kao PC, tablet, Surface hub ili HoloLens.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar