18.7.16

[Insider] Skype objavio univerzalnu aplikaciju za Windows 10 Mobile

skype uwp-mobile

Neko vrijeme već postoji u Insider Preview Skype univerzalna app za PC ali za Mobile izgledom još nije bila gotova, danas je Skype ekipa "zvanično” pustila novu Skype univerzalnu aplikaciju i za Mobile. Aplikacija je napravljena potpuno nova i nema dodirnih tački sa starom WP8.1 Skype aplikacijom osim imena i glavne funkcije VOIP i video poziva.

 

Ova verzija aplikacije omogućava nekoliko funkcija koje su korisnici čekali dugo da se ugrade u WP8.1 verziju, a to su grupni video pozivi u koje možete dodati do 25 prijatelja. Dijeljenje fotografija, video poruka kao i lokacije pored Emoji u razgovorima te odgovaranje na obavijesti direktno kao što smo ranije pisali da posjeduje i nova Viber Beta verzija 6.1.

 

Skype ekipa navodi da će kasnije ovog ljeta dodavati nove funkcije za Windows 10 Mobile kao što su integrirana SMS poruke koje su tek nedavno izjavili da neće podržavati nativno u Windows 10 kroz Anniversary update jer nisu završili bili u Skype aplikaciji integraciju za iste.

 

skype uwp-murphy

Za PC je također stigla nadogradnja koja donosi pozivanje mobilnih ili fiksnih izvan Skype-a kao i držanje poziva i bolju pretragu korisnika koji koriste Skype. Uz ovo su dodali mogućnost slanja podataka kao i dijeljenje fotografije zaslona i prijevod audio i video razgovora.

 

U novoj Skype aplikaciji su također uključeni novi “botovi” koje je Microsoft predstavio ove godine na Build konferenciji za razvijače i koji mogu surađivati sa drugim servisima direktno kroz Skype aplikaciju kao što je npr. Uber ili poručivanje jela preko nekog dostavljača kroz intuitivnu konverzaciju sa botom.

 

Napomena: ova aplikacija na Mobile je za sada dostupna samo za Windows Insajdere (na bržem načinu primanja nadogradnji sa Redstone) za sada ali će vjerovatno biti generalno dostupna sa zvaničnim puštanjem Anniversary nadogradnje 02.08.2016. u promet.

 

Preuzmite novu Skype aplikaciju ovdje za Windows 10.*

 

*Kako vidim nadogradnja se podiže tek u trgovinu i strpite nekoliko sati da bude online ako trenutno ne vidite novu verziju aplikaciju preko linka iznad.

 

izvor: Skype

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar