21.7.16

TeamViewer QuickSupport omogućava da kontrolirate vaš Windows 10 Mobile na daljinu

TeamViewer QuickSupport 2

Poznata kompanija TeamViewer je napravila novu aplikaciju za Windows 10 Mobile koja će uskoro biti dostupna i koja omogućava da iz Desktop klijenta TeamViewer programa upravljate vaš Windows 10 Mobile. Ime nagovještava da će se aplikacija koristiti u slučajevima gdje nekome trebate pomoći oko nečega na telefonu, do sada je to na daljinu bilo veoma mukotrpno i skoro pa nemoguće.

 

TeamViewer QuickSupport 03

 

Preuzimanjem ove aplikacije na Windows 10 Mobile korisnik dobije kôd koji može unijeti na desktopu u TeamViewer aplikaciju kako bi dobio pristup uređaju kao da je to bilo koji drugi računar. Spajanje na Windows 10 Mobile se radi preko Wifi ili mobilnih podataka, prikazivat će miš na zaslonu kao da ste i vi spojili vaš bežični miš na Windows 10 Mobile slično kao u Continuum modusu.

 

Ono što možda nije primarna primjena ali korisnici bi mogli ovako upravljati svojim telefonom sa računara na daljinu u slučaju da žele nešto pogledati na telefonu, a to nemaju na računaru. TeamViewer QuickSupport ima i unaprijed određene prečice koje možete koristiti za kreiranje fotografije zaslona na telefonu. Prilikom spajanja na pametni telefon sa Windows 10 Mobile korisnici moraju dati saglasnost da korisnik sa druge strane može preuzeti kontrolu nad uređajem, isto kao kod veze na daljinu između dva računara.

 

Kako WinBeta navodi ima dvije sitne greške koje vjerujemo mogu biti ispravljene, a to su da ako se zaslon pametnog telefon ugasi radi namještenog vremena gašenja onda se veza gubi kao i da je samo moguće ostvariti vezu preko Win32 programa na Desktopu iako TeamViewer ima univerzalnu aplikaciju za Windows 10. Iako ovo još nije finalni proizvod isprobajte aplikacije prije zvaničnog puštanja.

 

Preuzmite TeamViewer QuickSupport ovdje.*

 

*Ova aplikacija zahtjeva verziju operativnog sistema 10.0.14388 što spada pod Redstone granu razvijanja.

 

izvor: WinBeta

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar