14.7.16

Viber za Windows 10 dobio video pozive i interaktivne obavijesti

Viber1[4]

Viber za Windows 10 aplikacija je postala tek nedavno univerzalna aplikacija i nedostajalo joj je nekoliko stvari (za Mobile) kao što su video pozivi i interaktivne obavijesti tj. odgovaranje na poruku direktno preko obavijesti. Današnja nadogradnja će obradovati sve Windows ali i Viber korisnike jer upravo te dvije funkcije su došle ovom nadogradnjom.

 

Viber Live Tile

Novi Live Tile

 

viber video pozivi funkcija

Funkcija za video pozive pored običnih VOIP poziva

 

Ne samo te dvije funkcije nego i nova pločica se vidi kao i poboljšanja na živoj pločici kada stigne poruka. Dalje primjećujemo da fotografiju na profilu nekog korisnika možemo pritiskom povećati (na Mobile) što do sada nije bilo moguće te smo vidjeli fotografiju profila samo u odrezanom formatu. Aplikacija je djelimično pokupila i novi prijevod na jezik sistema/uređaja što je lijepo vidjeti.

 

viber interaktivne obavijesti

Interaktivne obavijesti na koje možete odgovoriti bez otvaranja aplikacije

 

U svakom slučaju ovakve nadogradnje su dobrodošle i vidimo da se Viber trudi oko Windows 10 korisnika.

 

Napomena: Izgleda da je nadogradnja puštena za sada samo za korisnike bržeg načina primanja nadogradnji Windows Insider programa jer nekoliko korisnika vidimo da nije primilo još nadogradnju. Javite nam u komentarima vašu verziju sistema te da li ste Insajder ili ne i jeste li primili ovu novu verziju Viber aplikacije.

 

Dodatak

 

Izgleda da nadogradnja donosi ipak malo više nego što smo na prvi pogled mogli vidjeti. Na PCu naime do ove verzije se nisu mogli zatvoriti stikere tj. zauzimali su uvijek skoro 1/4 prozora, sada ima na vrhu dugme “close” koje ih zatvara te možete se dopisivati normalno bez distrakcije naljepnica. Otvaranje aplikacije je dodatno ubrzano iako je bilo već znatno brže od WP8.1 verzije te ima sada animaciju prilikom otvaranja.

 

Pored ovoga u postavkama vidimo dvije nove stvari:

  • Obavijesti o propuštenim porukama ili pozivima prikazivati samo u aplikaciji ili samo onda kada je zatvorena tj. minimizirana.
  • Reproduciraj zvuk zvona za poruke i pozive, za “sabrane” pozive i poruke tj. od svakog kontakta da samo jednom zvoni ili samo zvuk za pozive.

 

Preuzmite Viber za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar