9.7.16

Windows 10 Mobile bi mogao ugledati redizajn Action Centra

Lumia 1520 Action Center mockup

MSPU blog je došao navodno do dokumenata Microsoftovih na kojima vidimo koncept redizajna Action Centra na Windows 10 Mobile. Windows Insajderi su u zadnje vrijeme predlagali mnogo stvari oko Action Centra i jedna od ideja je da se napravi prozirnim ili polu-prozirnim kao na Windows 10 PCu sa određenim efektom zamućenja pozadine moglo bi izgledati dobro. Ipak dokumenti do kojih su došli se ne dotiču prozirnosti nego rasporeda i izgleda samih prečica na Windows 10 Mobile.

 

notification

 

notification2

Skice pokazuju 4 varijante sa okruglim prečicama (za koje ne znamo da li pašu sa kvadratnim) i to u dvije varijante, jednom sa opisom funkcije desno pored ikone i jednom ispod kao i dva druga koncepta koja pokazuju “klizač” za jačinu svijetlosti iznad ili ispod tih prečica. I dodatno mogu prikazivati klizač za svijetlost uvijek ili ipak samo kada se pritisne dugme za proširenje koje inače prikazuje ostale redove prečica koje ima Windows 10 Mobile.

 

Ove promjene nećemo vidjeti uskoro u upotrebi jer se radi o dokumentu sa kojim Microsoft izgleda istražuje najbolji način prije bilo kakve implementacije. Na kraju može ispasti totalno drugačije nego kao u ovom dokumentu jer smo takve stvari ranije vidjeli između WP8.0 i 8.1 kada su se pojavile fotografije zaslona koje na kraju jesu bile autentične ali nisu došle do oficijelne verzije.

 

Kako vi zamišljate vaš idealni Action Center?

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar