12.7.16

Windows Novosti aplikacije za Windows 8.1 i WP8.1 imaju manju nadogradnju

Windows Novosti novi setup

Danas smo pustili manju nadogradnju za naše aplikacije koje su dostupne za Windows 8.1 i Windows Phone 8.1 korisnike. Nadogradnju smo pustili i radi činjenice da moramo izvršiti određene promjene kako bi lansirali univerzalnu aplikaciju nešto kasnije danas.

 

WN screenshots

U ovoj nadogradnji nema ništa posebno osim promjene imena nazad na Windows Novosti sa \Vindows Novosti radi prepoznatljivosti i lakšeg razumijevanja od strane korisnika. Primijetili smo da ime sa \V na početku u trgovini se uopšte ne može pronaći pretragom i to nam je umanjilo rast spram perioda dok je ime bilo WP Novosti.

 

Kao što smo iznad spomenuli, ove promjene također imaju veze sa univerzalnom aplikacijom koju možemo danas već objaviti za korisnike koji su platili našu aplikaciju. Za one na besplatnoj verziji moraju se još malo strpjeti, vjerovatno do kraja sedmice ili početkom naredne.

 

Dodatno obavještavamo WP8.0 (ne WP8.1!) korisnike da ukidamo podršku za tu verziju aplikacije jer postaje obiman posao održavanja “tri” verzije aplikacije za različite uređaje. Smatramo da svi koji imaju WP8.0 imaju i mogućnost nadogradnje na WP8.1 i tako mogu koristiti našu aplikaciju. Ipak ko god ima WP8.0 i ima instaliranu našu aplikaciju neće ostati bez nje, samo je neće moći više instalirati nakon brisanja.

 

Preuzmite Windows Novosti (plaćenu) aplikaciju ovdje.*

 

Preuzmite Windows Novosti free (sa reklamama) aplikaciju ovdje.*

 

*Linkovi važe za Windows 8.1 ili WP8.1 uređaje.

 

Napomena: Moguće da se u fazi tranzicije sa jednog imena na drugo vidite staro ime aplikacije (WP Novosti) u trgovini privremeno. To će se leći nakon 24-48 sati ali bitno da na uređaju piše novo ime nakon preuzimanja nadogradnje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar