3.8.16

Ako vam nije stigla Anniversary nadogradnja na PC evo zaobilaznih mogućnosti

Windows 10 Anniversary setup novi

Anniversary nadogradnja za Windows 10 je počela jučer i prvobitno je puštena za PC uređaje, Xbox i HoloLens, za ostale kao Mobile stiže u narednim sedmicama. Određeni korisnici kako smo primijetili u komentarima nisu ni na PC dobili nadogradnju pa zbog toga evo par savjeta kako možete ipak dobiti nadogradnju, naravno oficijelno i legalno.

 

Za instalaciju nadogradnje je bitno da pogledate da li ste odobrili primanje nadogradnju prvenstveno, primjećujemo da su određeni korisnici ugasili te postavke u “ažuriranje i sigurnost” te zbog toga i ne vide nadogradnju kada pritisnu dugme za provjeru. Provjerite u postavkama > ažuriranje i sigurnost > Windows update > dodatne mogućnosti > da je uključena opcija za “Preuzimaj ažuriranja drugih Microsoftovih proizvoda prilikom ažuriranja sustava Windows.”.

 

ažuriranje i sigurnost - dodante mogućnosti

 

Ova opcija će uključiti i preuzimanje databaze Windows Defendera koja je aktuelna pored drugih značajki kao nadogradnje za Office, Skype biznis i zakrpe koje su bitne.

 

Media Creation Tool

 

Media Creation Tool je druga mogućnost primanja nadogradnji i forsiranje nadogradnji na vašem PCu zaobilaznim putem. Ovo je oficijelni alat Microsofta koji služi za preuzimanje instalacijskih podataka sistema kako bi se napravili USB ili DVD za boot i podizanje sistema.

 

  1. Preuzmite jednostavno Media Creation Tool ovdje.
  2. Pokrenite alat nakon preuzimanja
  3. Odaberite nadogradnju sistema
  4. Na slijedećem zaslonu prihvatite uslove korištenja i veoma bitno zatim pritisnite da sačuvate lične podatke i aplikacije!
  5. Pritisnite install i instalacija će započeti tj. preuzimanje nadogradnje i instaliranje zatim kao da je nadogradnja stigla kroz Windows update.

 

Ovo je zaobilazni put kako proći pored zauzetih servera za nadogradnje.

 

Windows 10 Anniversary ISO datoteke

 

Ko želi i zna instalirat sistem pomoću ISO datoteka to može uraditi jednostavnim putem. Za preuzimanje ISO kliknite ispod na onu koja je vama potrebna:

 

Windows 10 Anniversary nadogradnja ISO za x86 (32-bit)

 

Windows 10 Anniversary nadogradnja ISO za x64 (64-bit)

 

 

Pomoćnik za ažuriranje sustava Windows 10

 

Windows Upgrade tool

Postoji još način preko Windows Upgrade program koji se ponaša slično kao Media Creation Tool. Za ovaj način je potrebno da otvorite web preglednik na stranicu “https://support.microsoft.com/en-us/help/12387/windows-10-update-history” > na toj stranici pritisnete “Get the Anniversary Update now” što će preuzeti program za preuzimanje koji trebate odobriti kako bi ga preuzeli.

 

Pokrenite taj program i slijedite upute koje će vas voditi kroz preuzimanje i instalaciju nadogradnje. Bitno je da i ovdje odaberete samo metodu da sačuva vaše lične podatke i aplikacije jer i ovdje postoji način da se instalacija izvrši sa ili bez brisanja ličnih podataka/aplikacija.

 

Za one koji ne žele ovim metodama isprobavati jer se ne osjećaju sigurnim u tome mogu sačekati oficijelno nadogradnju koja će stići u narednim danima za većinu PC uređaja.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar