5.8.16

Google izgleda da blokira pristup Gmail računima na Windows 10 Mobile

google

Nekoliko korisnika je nas upozorilo na to da nisu bili u mogućnosti dodati Gmail (Google) račun na Windows 10 Mobile u Outlook Email i Kalendar aplikaciji. Sada kada vidimo da je greška malo šira i pogađa i ostale korisnike na planeti vidimo da je moguće da postoji zaista namjera da Google blokira pristup svojih računa na Windows 10 Mobile.

 

Do sada je Google nekoliko puta mijenjao postavke za sinkronizaciju svojih računa koje je Microsoft uvijek pratio kako bi omogućio korisnicima da na Windows 10 Mobile i dalje koriste Gmail račune umjesto Microsoftove naloge. Od kako su nam korisnici javili to više nije tako jednostavno uraditi, naime u postavkama > računi > postoji opcija dodavanja Google računa koja otvori web prikaz s kojim se traži provjera autentičnosti korisnika, nakon toga Windows 10 Mobile dobije pravo na sinkronizaciju sadržaja.

 

wp_ss_20160805_0008356155-e1470399388536

Kako vidimo Google je promijenio taj web prikaz tako da piše “vaš web više preglednik nije podržan, molimo nadogradite na najnoviji”. Problem je što je najnoviji baš u funkciji. Ipak je moguće preko naprednih postavki u Windows 10 Mobile računima dodati Google račun bez web prikaza, i to preko IMAP i POP postavki. Potražite postavki za Google račune kako bi zaobišli još jedan mogući bojkot od strane Google-a prema Windowsu.

 

Korisnici koji imaju već spojen račun nisu pogođeni ovim problemom, ali svi novi korisnici koji žele umrežiti svoje Gmail/Google račune na Windows 10 Mobile jesu.

 

Mi se iskreno nadamo da će se ova misterija ubrzo razjasniti jer na ovaj način bi mogao i Microsoft prljavo igrati i blokirati Google Chrome na Windows 10. Određeni karteli su zaduženi za to da kontroliraju da se ovo ne bi desilo, sada čekamo njihov potez.

 

izvor: MSPU, hvala i korisnicima na javljanju

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar