29.8.16

HP Elite X3 će dobiti Anniversary nadogradnju tek 13.09.

HP elite-x3

HP-ov pametni telefon Elite X3 sa Windows 10 Mobile počeo je se polako isporučivati korisnicima, još uvijek nije svugdje dostupan gdje je namijenjen i da bude. Trenutno korisnicima HP Elite X3 dolazi sa 10586 nadogradnjom jer Anniversary nadogradnja na ovom modelu navodno ima grešku sa Continuum-om na određenim rezolucijama TV ili drugih aparata na koje se može priključivati.

 

HP je izjasnio da rade i na novom firmveru za ovaj model koji će donijeti funkcije koje HP želi ugraditi kao nekada Nokia što je radila te druga poboljšanja kako bi ovaj uređaj radio što bolje. Za HP postoji Insider Preview program ali iz njega nema povratka jer Microsoft nije spremio WDRT alat/podršku za ovaj model. Do 13.09. nije mnogo ostalo i to je zapravo jedan dan od kako počinje oficijelna isporuka u Americi tako da korisnici neće dugo čekati na nadogradnju.

 

firmverske nadogradnje mogu svakom telefonu srediti mnogo stvari koje proizvođač softvera u ovom slučaju Microsoft ne može za proizvođače pametnih telefona obaviti. Novi firmver može donijeti bolji kvalitet zvuka, kamere, zaslona (prikaza ili odaziva na dodir) kao i potrošnju baterije uređaja koja direktno zavisi i od ugrađenih komponenti.

 

Uz firmver HP izgleda ima odriješene ruke oko dodavanja svojih funkcija jer namjeravaju dodati posebne funkcije na dupli pritisak za otključavanje kao vrijeme koje može proći između dva dodira da bi reagirao zaslon kao otključavanje ili slične funkcije. Te funkcije će naravno HP sam sebi programirati kao što je Nokia nekada radila sama za svoje Lumia modele.

 

izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar