17.8.16

[Insider] Dostupan Windows Insider Preview Build 14393.82 za PC i Mobile

windows-10

Microsoft tek što je zvanično pustio Windows 10 Mobile Anniversary nadogradnju globalno šalju i novi Insider build na Release Preview kanal Windows Insider programa koji će stići onda oficijelno korisnicima nakon kraćeg testiranja. Ovaj build se može uzeti kao prva zakrpa nakon Anniversary nadogradnje koja nosi verziju 14393.67.

 

Insideri na Release Preview će testirati novu verziju kako bi Microsoft znao jesu li ispravljene greške koje treba da ispravi verzija 14393.82. Korisnici koji se pitaju šta je sa bržim i sporijim načinom na Windows Insider programu i gdje je njima noviji build, na PCu već imaju prvi Redstone 2 build, o tome smo ranije već pisali, a za Mobile možemo reći da trebaju pripremiti za nove Redstone 2 buildove na bržem i sporijem načinu primanja nadogradnji Windows Insider programa.

 

Ako ne želite da imate greške u radu svog telefona danas je vrijeme da se prebacite ili na Release Preview ili kompletno istupite iz programa jer Redstone 2 će donosi slično kao i Redstone 1 prije njega neočekivane greške koje će Microsoft peglati narednih mjeseci.

 

Redstone 2 kako mu je interno naziv će biti pušten tek naredne godine oko aprila oficijelno za postojeće korisnike Windowsa 10. Microsoft nije dodao šta je novo u ovom buildu 14393.82 ali vjerujemo da donosi važne ispravke jer dolazi ovako brzo nakon oficijelnog puštanja Anniversary nadogradnje. Ako primijetite nešto novo javite nam u komentarima.

 

Kako promijeniti Windows Insider kanal

 

Ako ovo čitate velika je šansa da se nalazite na jednom od 14393 buildova, ako želite da prebacite kanal primanja nadogradnji preko Insider programa to možete uraditi jednostavno u postavkama > ažuriranje i sigurnost > Windows Insider program > tu odaberite željenu brzinu ili istupite kompletno iz Insider programa pritiskom na prvo dugme na otvorenom zaslonu.

 

Mi opet napominjemo, u narednom periodu, vjerovatno narednih sedmica, će biti pušten prvi Redstone 2 build za Mobile korisnike preko bržeg načina primanja nadogradnji, ako on posjeduje određene greške i donosi probleme vi možda ne želite da ih imate i zbog toga savjetujemo prebacivanje na Release Preview ili istupanje iz Insider programa za sada.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar