25.8.16

[Insider] Dostupan Windows Insider Preview build 14393.103 za PC i Mobile

Windows 10 Insider Preview 14393 PC   Mobile

Microsoft je upravo pustio novi Insider Preview build za sve Windows Insajdere na sporijem načinu primanja nadogradnji kao i na Release Preview. Ta dva kanala su trenutno registrirana za nadogradnje builda 14393 dok je brži način rezerviran za Redstone 2 tj. 14905. Ova nadogradnja donosi ispravke i poboljšanja za vaš sistem i ako ste insajder u jednom od ova dva kanala možete preuzeti novi build u postavkama vašeg uređaja.

 

Novi build donosi:

  • Poboljšana pouzdanosti Windows Ink radne površine, Microsoft Edge-a, Filer servera,Windows Kernerla, Microsoft COM, Cluster Healt Servisa, Hyper-V, MFA authentifikacije, NTFS file sistema, PowerShell, Internet Explorera, prepoznavanje lica, grafike, Microsoft trgovine i Windows Shell.
  • Poboljšanja u brzini kupovine aplikacija kroz trgovinu.
  • Poboljšanja u trajanju baterije na nosivim uređajima kao Microsoft Band dok su spojeni na Bluetooth.
  • Poboljšanja u kompatibilnosti sa Xbox One kontrolerima u raznim igrama.
  • Ispravljene greške sa mapiranjem pogrešnih znakova između japanskog i Unicode.
  • Ispravljena greška nemogućnosti preuzimanja i pokretanja .Net objekata u Internet Exloreru.
  • Poboljšanja u NFC komunikaciji za Windows 10 Mobile.
  • Ispravljena greška gdje zvuk aplikacije ili igre se nije nastavljao nakon prekida primljenog poziva na Windows 10 Mobile.
  • Ispravljene greške sa kompatibilnošću Remote Desktopa, BitLockera, PowerShella, Direct 3Da, polisa za mrežu, Dynamic Access Control (DAC) pravilima, Microsoft Edge, Connected Standby, MDM, ispisom, čitanjem otisaka za prijavu i Cortanom.

 

Nove nadogradnje koje dolaze na 14393 ne donose nikakve nove funkcije nego samo ispravke postojećih grešaka i to po principu koja greška pogađa više korisnika te koliko povratnih informacija imaju od korisnika kako bi što prije ispravili određene greške. Svakako ovakve nadogradnje će pomoći u daljem jačanju korisničkog iskustva koje bi sa 14393 trebalo već biti dobro ali uvijek može bolje.

 

Napomena

 

Ovo su buildovi i nadogradnje Windows Insider programa koji je beta testiranje softvera koji tek treba oficijelno da stigne korisnicima u narednom periodu. sve buildove instalirate i koristite naravno na vlastitu odgovornost i naravno ste pročitali uslove korištenja prije korištenja ovog programa tako da ste upućeni o mogućim greškama te da Insider nadogradnje nisu zvanične nadogradnje.

 

Na kojoj verziji ste vi trenutno na vašim uređajima?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar