2.8.16

[Insider] Windows Insider Preview nadogradnja 14939.10 za PC dostupna

Windows 10 setup novi 2 (2)

Microsoft je danas pustio narednu kumulativnu nadogradnju za Windows 10 PC za sve Insider Preview kanale (brži i sporiji način primanja nadogradnji kao i Release Preview). O tome šta donosi nadogradnja Microsoft nije objavio jer se vjerovatno radi o manjim ispravkama grešaka za zvanično puštanje Anniversary nadogradnje koje počinje danas.

 

Dona sarkar 14393.10

Po vremenskoj zoni u Microsoft Redmond još nije počeo radni dan, kao i Insider nadogradnje, Anniversary nadogradnja će stići kod nas uvečer ili kasno noću danas. Kako preuzeti Anniversary nadogradnju pisali smo ranije i to možete pročitati ovdje.

 

izvor: Windows Central

 

Dodatak 03.08.2016.

 

Microsoft je danas nakon puštanja oficijelne Anniversary nadogradnje objavio i izvještaj šta je bilo novo sa ovim buildom kojeg navodimo iznad u članku. Ovaj build donosi nekoliko poboljšanja pogledajmo ih ispod:

  • Poboljšanja u pozadinskom radu aplikacija i ekstenzijama za Microsoft Edge.
  • Ispravljena greška koja je sprječavale aplikacije iz trgovine da se pokrenu radi greške sa licenciranjem.
  • Ispravljena greška koja je sprječavala okretanje zaslona nakon što se priključi tastatura
  • Ispravljena greška gdje su ranije zadana skeniranja za ažuriranje sistema odgođeni ili pomjereni vremenski tokom korištenja “Connected Standby”.
  • Ispravljena greška gdje u određenim situacijama aplikacije koje koriste XAML nisu mogle primati komande putem tastature
  • Ispravljena greška koja je stvarala ogromne podatke zapisnika koji prati stanje sistema (greške, događaje itd.).
  • Ispravljena greška povećane potrošnje na Windows 10 Mobile uređajima dok je zaslon ugašen ili u stanju mirovanja.
  • Ispravljene greške sa Cortanom, Microsoft Query i Microsoft Excel kompatibilnosti, ispravljene također greške sa Koreanskim editorom za unos teksta.

 

Iznad vidimo da je ovaj build pušten samo za Windows 10 PC, a ne za Mobile uređaje. Izgleda da je ekipa Microsofta uvidjela neku grešku koja ih je spriječila da puste ovaj build Insajderima i samim tim i da blokiraju oficijelno puštanje Anniversary nadogradnje za Windows 10 Mobile koja je od danas puštena za Windows PC.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar